Verstappen vs. Ocon

McLaren: Nem a dupla DRS repíti a Red Bullt

A Red Bull Racing formajavulása szembeötlő, de a rivális McLaren-Mercedes szerint ez nem a dupla DRS-üknek köszönhető, sokkal inkább a komplett aerodinamikai csomagjuk javulásának.


A Red Bull Racing formajavulása szembeötlő, de a rivális McLaren-Mercedes szerint ez nem a dupla DRS-üknek köszönhető, sokkal inkább a komplett aerodinamikai csomagjuk javulásának.

„Tényleg nagyot léptek előre az autójukkal, de én kételkedem abban, hogy ez a dupla DRS-nek köszönhető. Kétlem, hogy ez a rendszer ennyit segítene. Inkább a fejlesztéseik összességében rejlik a válasz”- idézte az Autosport honlapja a McLaren technikai igazgatóját.

„Nehéz meghatározni, hogy vajon mennyit profitálnak a rendszerből. Érdekes, mert a legutóbbi három futamot teljesen más karakterisztikájú pályákon rendezték, és ezek közül kettőn használták a dupla DRS-t. A Lotus ugyanakkor sokat bajlódott a rendszerrel”- folytatta eszmefuttatását Paddy Lowe.

„Elenyésző lehet az a teljesítmény-növekedés, amit a rendszer eredményez, talán nem véletlen, hogy kevés autón látni ilyet. Amelyik autón van ilyen, azokon sok más fejlesztés is van. És amit aerodinamikailag nyersz, azt talán elveszted a pluszsúly miatt”- elemzett a szakember, aki szerint az F-csatornával együtt már hatékonyabb lenne a rendszer, de ugyebár azt az aerodinamikai elemet már betiltotta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A csapatok egyébként abban is megegyeztek, hogy jövőre a dupla DRS-t sem használják, amit jelenleg csak a Red Bull Racing és a Mercedes GP alkalmaz élesben, és a Lotus kísérletezett vele. Mivel jövőre úgy sem használhatják, Lowe szerint túl nagy energiát már nem fordítanak saját rendszerük fejlesztésére.

 

Kapcsolódó cikkek

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Kubica visszajelzései után bizakodó a Williams

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint Robert Kubica visszajelzései arra engednek következtetni, hogy a csapat „óriási előrelépéseket” tett Forma-1-es versenyautójával tavaly óta

Veszélybe került Paddy Lowe jövője a Williamsnél?

Miután a Williams sem a hétfői, sem a keddi F1-es tesztnapon nem tud pályára gurulni a 2019-es versenygépével, olyan spekulációk kaptak szárnyra, melyek szerint a technikai igazgató, Paddy Lowe is bajba kerülhet.

Így lehetnek izgalmasabbak az F1-es versenyek

Azzal tennék kiszámíthatatlanabbá a Forma-1-es versenyeket a jövőben, hogy nem engednék nekik, hogy kipróbálják a különféle gumikeverékeket a pénteki szabadedzéseken – ezt nyilatkozta a minap a Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe.

Friss hírek