McLaren: Nem a miénk a leggyorsabb autó - F1VILÁG.HU

McLaren: Nem a miénk a leggyorsabb autó

HIRDETÉS

A McLaren vezető versenymérnöke elmondta, jelenleg jelentős hátrányban vannak legfőbb riválisukkal, a Red Bull Racinggel szemben, ám meggyőződésük, hogy Törökországban ismét versenyképesek lesznek.



A McLaren-Mercedes vezető versenymérnöke, Phil Prew kedden egy interjúban elmondta, habár jelenleg jelentős hátrányban vannak legfőbb riválisukkal, a Red Bull Racinggel szemben, meggyőződésük, hogy Törökországban ismét versenyképesek lesznek.

A szakember úgy véli, a wokingi gárda versenygépe nyers tempó tekintetében közel fél másodperccel lassabb, mint a Red Bull RB7-es konstrukciója. A csapat éppen ezért keményen dolgozott a háromhetes szünetben, és mindent megtesznek azért, hogy Törökországban ismét a győzelemért szálljanak harcba.

„Ez a hosszú szünet lehetőséget adott nekünk arra, hogy felmérjük azokat a területeket, ahol erősek voltunk, illetve azokat, ahol gyengélkedtünk” – mondta Prew.

„Minden területen folyamatos fejlődést értünk el. Természetesen továbbra is arra törekszünk, hogy az autónak még nagyobb leszorítóereje legyen. Nyilvánvalóan abban reménykedünk, hogy csökkenteni tudjuk a különbséget (Red Bull Racinghez képest). Nem a miénk a leggyorsabb autó jelen pillanatban. Lesznek fejlesztéseink az autón Törökországban, amelyek remélhetőleg segítenek majd.”

„Viszont már az első három versenyen is láthattuk, hogy az autók közti különbség pályáról-pályára változó. Azt hiszem, Törökországban meglehetősen erős autóval állunk majd elő. Jól kell kezelnünk az abroncsokat és azt hiszem, továbbra is versenyképesek leszünk. Természetesen mindenki arra törekszik, hogy javítson autóján. Mint mindig, most is reméljük, hogy elég jó munkát végeztünk.”

„Azt hiszem, körülbelül három tizedre, maximum fél másodpercre vagyunk lemaradva a Red Bull Racingtől és természetesen célunk az, hogy ezt a különbséget csökkentsük.”

Phil Prew hozzátette, nem szabad megfeledkezniük az üldözőbolyról sem, főként a Ferrariról, mely csapat képes arra, hogy rövid időn belül nagyot lépjen előre. A szakember szerint a maranellói gárda erős lehet Isztambulban, akárcsak a Mercedes, valamint a Renault csapatai.

„A Ferrari teljesítményét soha nem becsülhetjük alá és tisztában vagyunk azzal, hogy képesek nagy fejlődést elérni, amint megértették autójuk működését és képesek lesznek kihozni belőle a maximumot.”

Hirdetés

„Azt hiszem, láthattunk már néhányszor – főként versenyeken -, hogy a Ferrari erős tempót mutatott. Az időmérőn még nincsenek ott, de teljes mértékben tudatában vagyunk annak, hogy miközben a Red Bull befogására törekszünk, a mögöttünk lévő csapatokra is oda kell figyelnünk, így nem szabad megfeledkeznünk a Ferrariról, a Mercedesről és a Renault-ról sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!