McLaren: Nem állunk olyan jól, mint szeretnénk - F1VILÁG.HU

McLaren: Nem állunk olyan jól, mint szeretnénk

HIRDETÉS

A McLaren Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Sam Michael elismerte, új autójuk egyelőre nem képes olyan teljesítményt nyújtani, mint amilyet várnak tőle.


A McLaren Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Sam Michael elismerte, új autójuk egyelőre nem képes olyan teljesítményt nyújtani, mint amilyet várnak tőle.

A wokingi gárda sokat küszködött a téli teszteken az MP4-28-as következetességével, versenyzői, Jenson Button és Sergio Perez pedig az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein sem tudták elkapni a fonalat.

Sam Michael sportigazgató bevallotta, fennáll a veszélye annak, hogy a radikális változtatásoknak Melbourne-ben megisszák a levét, hosszú távon azonban mindenképp jól járnak.

„Nyilvánvaló, hogy jelen pillanatban nem úgy állunk, ahogy kellene” – mondta.

„Sokat változtattunk az autón a télen, ám továbbra is azt gondoljuk, ez segítségünkre lesz majd a szezon során. Viszont még nem tudtuk optimalizálni a szükséges területeket, szóval nem vagyunk olyan jók, mint kellene. Sok munka vár még ránk tehát. A szezon azonban hosszú.”

„A célunk az volt, hogy győztes autóval álljunk rajthoz Melbourne-ben. Még ha ez nem is lesz így, akkor is sokkal több fejlesztési potenciált nyújt majd ez az agresszívabb tervezés az idény során. A gyárban is látjuk, hogy folyamatosan fejlődnek az egyes területek. Csak még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk.”

A szakember megkérdezték arról is, számít-e arra, hogy hétvégén a négy rivális, a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes és a Lotus mögött lesznek.

„Őszintén szólva nem tudjuk, amíg nem teljesítjük ezt a hétvégét. A mai edzésen nem csináltunk sokkal többet annál, mint amit a téli teszteken. Nincs még elegendő információnk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!