McLaren: Nem lesz gond a kibővített vesenynaptárral - F1VILÁG.HU

McLaren: Nem lesz gond a kibővített vesenynaptárral

HIRDETÉS

Nem okoz komoly fejfájást a Forma-1 csapatai számára a 22 futamosra tervezet jövő évi versenynaptár – ezt állítja a McLaren Mercedes sportigazgatója, Sam Michael.


Nem okoz komoly fejfájást a Forma-1 csapatai számára a 22 futamosra tervezet jövő évi versenynaptár – ezt állítja a McLaren Mercedes sportigazgatója, Sam Michael.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) múlt heti, dubrovniki ülését követően hozta nyilvánosságra a 2014-es bajnoki évad tervezetét: eszerint a Forma-1 mezőnye jövőre 22 versenyhelyszínre látogat majd el.

Bár elismeri, a kibővített naptár miatt plusz szakemberekre lehet szükség, Sam Michael, a McLaren sportigazgatója nem tart attól, hogy komoly gondot okoz majd a csapatoknak a sok verseny.

„Szerintem mindent meg lehet oldani; egyszerűen csak alkalmazkodnunk kell, ha ezek a feltételek” – mondta a szakember, amikor az AUTOSPORT című angol szaklap afelől érdeklődött, aggasztónak tartja-e a rekordszámú, 22 futamot számláló versenynaptárt.

„Képesek vagyunk két futamot teljesíteni egy héten belül, szóval logisztikailag a két héten belüli három verseny is megoldható.”

„A felszerelést tekintve tehát nem lehet gond, de az eszközök és a repülők nem fáradnak el, míg az emberek igen. Ez azt jelenti, hogy talán meg kell fontolni egy váltócsapat felállítását is.”

„Jelenleg a versenycsapatból sok szakembert fel tudunk használni a garázsok felépítéséhez, illetve az efféle dolgokhoz. Ha viszont két héten belül három versenyhétvége is lesz, akkor talán összeállíthatunk egy olyan csapatot, mely a hétvégék során felépíti a dolgokat, mielőtt a versenycsapat megérkezik.”

„Elérkezhet az a pont, amikor külön kell választani két csapatot, legyen szó akár a szerelőkről, akár az autón dolgozó mérnökökről – de nem vagyok biztos abban, hogy már szükség is van erre.”

Bár több csapatfőnök szerint is túl sok lehet a 22 futam, Michael úgy véli, a Forma-1 alakulatainak egész egyszerűen egy új kihíváshoz kell alkalmazkodniuk.

Hirdetés

„Én nem aggódom, alkalmazkodni kell mindahhoz, amit az üzlet megkíván. A Forma-1 a változásokról szól. Saját F1-es pályafutásom során is számos példát láttam már – azt gondoltam, ezt nem lehet megcsinálni, de aztán mégis sikerült.”

„Az biztos, hogy meg kell bizonyosodni arról, hogy szakembereink elég fittek és egészségesek lesznek. Nemcsak a szokásos időeltolódásokkal kell megküzdeniük, illetve a szokványos 16-18 órás napokkal, de a bokszutcai személyzetet például mondhatni atlétikai munkát végez.”

„Úgy gondolom, a McLaren számára a költségek minimálisak volnának, hiszen nem feltétlenül van szükség új alkalmazottakra, ellenben viszont komoly bevételek származnának a plusz versenyekből.”

„Az F1 a dolgok megvalósításáról szól, és ez nem igazán tartozik a legrosszabb kihívások közé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!