McLaren: Nincs baj Hamilton hozzáállásával - F1VILÁG.HU

McLaren: Nincs baj Hamilton hozzáállásával

HIRDETÉS

Paddy Lowe, a McLaren Mercedes technikai igazgatója szerint Lewis Hamiltonnak nem kell változtatnia agresszív hozzáállásán, noha elismeri, jobban örülne annak, ha a brit kevesebb hibát vétene.


Paddy Lowe, a McLaren Mercedes technikai igazgatója szerint Lewis Hamiltonnak nem kell változtatnia agresszív hozzáállásán, noha elismeri, jobban örülne annak, ha a brit kevesebb hibát vétene.

Hamilton számára nehezen alakul az idei év, hiszen amellett, hogy esélye sem volt harcba szállni a Red Bull címvédőjével, Sebastian Vettellel, több alkalommal is összetűzésbe keveredett a versenypályán versenytársaival szemben, ami miatt komoly kritika érte.

A McLaren versenyzője legutóbb a ferraris Felipe Massával ütközött össze Szingapúrban, melyet követően a brazil versenyző kijelentette, Hamilton egész egyszerűen képtelen józan ésszel versenyezni.

A McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe azonban kiáll a brit mellett, és úgy véli, Hamiltonnak nem kell változtatnia hozzáállásán.

„Egyértelmű, hogy követett el hibákat, mint minden más versenyző” – fogalmazott a szakember.

„Szeretnénk, ha Lewis kevesebb hibát vétene, de nem szeretnénk, ha másképp versenyezne. Azt hiszem, ő produkálja az összes pilóta közül a legszórakoztatóbb versenyzést: nagyon-nagyon gyors, gyorsan, jó abban, hogy keresztülverekedje magát a mezőnyön, még ha nem is az élről rajtol. Ennek köszönheti eddig megszerzett 16 futamgyőzelmét és világbajnoki címét, és nem szeretnénk változtatni ezen a hozzáálláson.”

„Ez teszi őt azzá, aki, és emiatt élvezik sokan az ő versenyzését. Természetesen el fog gondolkodni azon, hogyan is véthetne kevesebb hibát.”

Lowe hozzátette, a McLaren is komoly hibát követett el azzal, hogy nem adott elég versenyképes autót Hamiltonnak.

„Az első és legfontosabb, hogy nem biztosítottunk számára egy gyors autót, különösen az időmérőn. Sebastian [Vettel] fantasztikus munkát végzett, amikor megszerezte ezt a rengeteg rajtelsőséget, mi pedig keményen próbálkoztunk, de sajnos képtelenek voltunk felvenni a versenyt.”

Hirdetés

„Ez pedig azt jelentette, hogy – noha olykor megvolt a versenytempónk, mi több, a Red Bulloknál is gyorsabbak voltunk – nehéz volt építkeznünk, mert nem az élről rajtoltunk. És egyértelműen könnyen kimarad az ember a kakaskodásból, ha az első helyről rajtol, szóval ez minden bizonnyal fontos tényező.”

„De nem hinném, hogy el kellene vennünk a Red Bulltól azt, amit elért, különösen nem Sebastiantól. A megbízhatóságuk úgy mechanikailag, mint működésileg, no és persze a versenyzőt tekintve is rendkívüli volt.”

„Nekünk voltak már jobb éveink az ideinél, elég, ha visszaemlékszünk 2007-re. Sajnos azóta nem tudtunk ezen a szinten teljesíteni, de keményen dolgozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!