Verstappen vs. Ocon

McLaren: Nincs gyors megoldás a problémákra

Több időre lesz szüksége a McLaren Mercedes Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy megoldja az MP4-28-as versenygép problémáit – a gárda sportigazgatója, Sam Michael elismerte, nem számítanak arra, hogy Barcelonában ismét az élen harcolnak majd.


Több időre lesz szüksége a McLaren Mercedes Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy megoldja az MP4-28-as versenygép problémáit – a gárda sportigazgatója, Sam Michael elismerte, nem számítanak arra, hogy Barcelonában ismét az élen harcolnak majd.

A patinás angol istálló a várakozásokon alul teljesített a 2013-as szezon első versenyein, idei autója ugyanis komoly lemaradásban van a riválisok versenygépeihez képest.

A wokingi gárda a legtöbb csapathoz hasonlóan komoly újításokkal érkezett Spanyolországba, a csapat azonban nem számít arra, hogy ezek hála minden problémájuk megoldódik.

„Az elmúlt versenyen hatodikak lettünk, és valójában a hatodik vagy hetedik hely az, amire ez az autó képes” – mondta Sam Michael sportigazgató.

„Szóval nem számítunk arra, hogy a hatodik helyről rögtön az élre kerülünk majd. Éppen ezért tartjuk kordában elvárásainkat. Ismerjük azokat a területeket, melyeken dolgoznunk kell, tudjuk, hol vannak problémák, és mik azok az újítások, amik érkeznek majd. De időbe fog telni.”

„Az a legnagyobb hiba, amit egy csapat elkövethet, ha ilyenkor csodaszert keres, olyat ugyanis nem fog találni. Egy sor fejlesztésre van szükség, és ezen dolgozunk jelenleg. Ilyenkor tanulunk a legtöbbet a versenyautóról, hiszen több területet vizsgálunk, és ezek a visszajelzések nagyon értékesek.”

Michael elárulta, a Barcelonában pályára vitt újítások nemcsak a leszorítóerő növelését hivatottak szolgálni.

„Jelenleg megváltoztattuk az egész platform működését, és a következő versenyeken is bőven lesznek még új elemek. Ha megnézzük azt a filozófiát, amit választottunk az első pár versenyen, láthatjuk, hogy nem ott tartunk, ahol kellene. Tehát döntöttünk, és változtattunk azon, ahogy pár hónapja dolgoztunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek