Megosztás:

McLaren: Norris a jövő F1-es csillaga

Norris eredményes tesztet teljesített a Hungaroringen.
Norris eredményes tesztet teljesített a Hungaroringen. © McLaren

Méltatta az ifjú Lando Norrist a hungaroringi tesztet követően a McLaren Forma-1-es csapata – a brit istálló szerint a fiatal tehetség a jövő csillaga lehet a királykategóriában.

A jelenleg még a Forma 3-as Európa-bajnokságon versenyző Norris 91 kört tett meg szerdán, a mogyoródi kollektív teszten, legjobb idejével (1 perc 17,385 másodperc az ultralágy gumikkal) pedig mindössze 271 ezredmásodperccel maradt el az élen végző Sebastian Vetteltől.

„Lando lenyűgözött minket érettségével, profizmusával és sebességével, és nagyon gyorsan alkalmazkodott az autóhoz, noha először vezette az MCL32-est” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

„Értékes és pontos visszajelzéseket adott a mérnököknek, és kétségkívül értékes tagja tesztpilóta-felállásunknak – nem is beszélve arról, hogy a jövő nagy csillaga.”

Norris főleg aerodinamikai adatokat gyűjtött a McLarennek a hosszú és rövid etapokkal egyaránt.

„Nagyon jó nap volt, egyúttal rendkívül produktív” – mondta az ifjú versenyző.

„Sikerült minden tesztet elvégeznem, amit a csapat kért tőlem, és minden remekül ment. Először némi kihívást jelentett hozzászokni az autóhoz, de a nap végére már nagyon kényelmesen éreztem magam benne. Sok kört megtettem, és igazán élveztem.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

142 kört tett meg a hungaroringi teszt második napján Robert Kubica – a lengyel a Renault 2017-...

Hozzászólások

( komment)