Verstappen vs. Ocon

McLaren: Raikkönen el akarja hagyni a Lotust

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Kimi Raikkönen eldöntötte, hogy elhagyja a Lotus alakulatát és máshol folytatja pályafutását a következő idényben, miközben elhintette, hogy a tavalyi évben ők is tárgyalásban álltak a finn versenyzővel.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Kimi Raikkönen eldöntötte, hogy elhagyja a Lotus alakulatát és máshol folytatja pályafutását a következő idényben, miközben elhintette, hogy a tavalyi évben ők is tárgyalásban álltak a finn versenyzővel.

A szakember elárulta, hogy a McLaren tárgyalásban állt Raikkönennel a tavalyi évben, azonban bizonyos, meg nem nevezett okok miatt végül nem köttetett meg az együttműködés.

Bár Whitmarsh ismét jelezte, hogy csapata nem kívánja lecserélni versenyzőit 2014-ben, ezért nem is áll tárgyalásban Raikkönen menedzsmentjével, továbbra sem titkolta, hogy megemeli a kalapját egykori versenyzőjük képességei előtt.

Raikkönen 2002 és 2006 között volt a McLaren versenyzője, majd 2010-ben előrehaladott tárgyalásokat folytatott a visszatérésről, ám a csapat végül Jenson Buttont választotta helyette.

Arra a kérdésre, hogy gondolkodott-e valaha visszacsábítani Raikkönent a McLarenhez, Whitmarsh így felelt a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjújában: „Igen, egyértelműen.”

„Egyértelmű, hogy Kimi elszánt amellett, hogy máshol folytatja a versenyzést, és azt érzem, hogy ezt a célt nem fogja könnyen elérni, így majd meglátjuk, mit hoz a jövő számára. Talán nem kellene annak lennem, de nyitott vagyok felé – tavaly tárgyalásban álltunk, de nem egyeztünk meg.”

„Idén nem voltak tárgyalásaink, eddig. Kimi mindig is kiváló volt, nagy rajongója vagyok. Jelenleg nem tárgyalunk vele, szóval nézzük meg, mi történik a versenyzői piacon.”

Whitmarsh korábban elmondta, hogy a McLarennek semmi oka nincs arra, hogy lecserélje versenyzői párosát, így minden bizonnyal jövőre is a Jenson Button – Sergio Perez felállással vág majd neki a bajnokságnak.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek