A McLaren reméli, Honda-motorokra vált a Toro Rosso - F1VILÁG.HU

A McLaren reméli, Honda-motorokra vált a Toro Rosso

HIRDETÉS
8J95uviJFwDvHo0g6ChBU6TxrGTQs2iA_AN7T9694

Német sajtóértesülések szerint a McLaren Forma-1-es csapatánál abban reménykednek, hogy a Toro Rossónak sikerül megállapodnia a Hondával, így ők 2018-ban Renault-motorokra válthatnak.

A Honda csütörtökön jelentette be, hogy az előzetes tervekkel ellentétben mégsem szállít motorokat a Saubernek 2018-ban, a japánok azonban továbbra is elkötelezettek a Forma-1 iránt.

A McLarennél viszont a hírek szerint továbbra is keresik a kiutat a Hondával kötött, hosszú távra szóló megállapodásból, az Auto Motor und Sport című német szaklap pedig azt írja, a patinás brit istálló a Renault-val folytat tárgyalásokat.

A francia gyártónak viszont nincs megfelelő kapacitása arra, hogy háromnál több csapatnak szállítson aggregátokat, a McLarennél éppen ezért abban reménykednek, a Toro Rosso 2018-ra Honda-motorokra vált.

Egyvalami mindazonáltal biztosnak tűnik: a McLarennel októberig várnia kell arra, hogy megtudja, milyen motorokkal folytatja 2018-ban, a Honda harmadik specifikációjú motorjának továbbfejlesztése ugyanis csak ekkortájt debütál, a japánok pedig fogadkoznak, hogy jelentősen csökkentik majd hátrányukat riválisaikkal szemben.

A Honda-motorok a becslések szerint jelenleg 70 lóerővel gyengébbek a Ferrari és a Mercedes erőforrásainál, a gyártó pedig azt reméli, ezt a deficitet sikerül 40 lóerőre csökkenteni őszre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!