Niki Lauda
Auf Wiedersehen, Niki Lauda!
Mercedes: Niki, te egyszerűen pótolhatatlan vagy!
Laudára emlékezik a Forma-1 világa
Next
Prev

A McLaren tárt karokkal várná vissza Hamiltont

Fotó: Singapore GP
Fotó: Singapore GP

Tárt karokkal várná vissza Lewis Hamiltont a McLaren Forma-1-es csapata – így fogalmazott a brit istálló elnöke, Zak Brown.

Hamilton 2007-ben a wokingiak színeiben debütált a Forma-1-ben, második évében pedig már világbajnoki címet is szerzett a McLarennel. Az istállót végül 2012 végén hagyta ott, majd csatlakozott a Mercedeshez, ahol azóta további 3 vb-címmel gazdagodott.

Hamilton jelenleg érvényes szerződése viszont az idény végén lejár, a négyszeres világbajnok pedig továbbra is egyezkedik csapatával. Megállapodás még nem született, bár Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója azt mondja, biztos benne, hogy közös utakon folytatják.

Zak Brown, a McLaren elnöke a minap egy interjúban elárulta, bármely csapatnak – így nekik is – aranyat érhetne Hamilton.

„Lewisnak története van itt. Hihetetlen versenyző. Nincs olyan csapat az F1-es bokszutcában, melyet ne érdekelné az, hogy Lewis náluk vezethet – minket is beleértve” – mondta a szakember.

„Bárki is kapja meg Lewist, nagyszerű lesz a csapatának!”

A Daily Mail mindeközben arról ír, bár a Mercedesnél biztosak abban, megtarthatják Hamiltont, a McLaren „folyamatosan figyelemmel kíséri” a dolgok alakulását a két fél között.

Hamilton 2007-ben a McLaren színeiben debütált az F1-ben. | Fotó: McLaren

Hamilton egyébként 2007-ben Fernando Alonso csapattársa volt a McLarennél, kettejük viszonya pedig közel sem volt felhőtlen. Brown azonban úgy véli, a két pilóta ma már jól megférne egymás mellett.

„Szerintem Fernando bárki mellett versenyezne. Soha nem beszéltem róla más versenyzőről, csak róla.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek