Hírek

McLaren: Több megszorítás kell, hogy kiegyenlítettebb legyen a mezőny

Fotó: McLaren

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint a 2021-től érvénybe lépő új szabályok kellő megszorítást kell, hogy tartalmazzanak ahhoz, hogy kiegyenlítetteb legyen a Forma-1-es mezőny.

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíj időmérőjének első szegmensében [Q1] 1,732 másodperc választotta el egymástól a leggyorsabb és a leglassabb versenyautót – a V6-os hibrid motorok 2014-es bevezetése óta ez volt a legkisebb különbség a mezőny eleje és vége között.

A kvalifikáció utolsó szakaszában már más volt a helyzet: az 5. helyen végző Daniel Ricciardo és a 6. helyezett Kevin Magnussen között több mint 1 másodperc volt a különbség, Lewis Hamilton pedig 6 tizedes előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget.

„A szabályokat már jó néhány éve lefektették, és most itt tartunk…” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

„Amíg nem tudjuk mindannyian elérni ugyanazt a teljesítményszintet, addig nem is változik a helyzet. A Mercedes egy nagyon versenyképes motort és autót tervez a hibrid korszak eleje óta, és úgy tűnik, nagyon nehéz befogni őket.”

„Azt gondolom, a Liberty és az FIA részéről most egy olyan szabálycsomagra lesz szükségünk 2021-től, ami elég megszorítást tartalmaz ahhoz, hogy csökkenjenek a különbségek és kiegyenlítettebb legyen a mezőny.”

A hétvégi Bahreini Nagydíjon a Liberty várhatóan ismerteti a 2021-es szabálytervezetet a csapatokkal, a tulajdonos egyik legfőbb célja pedig az, hogy valóban csökkenjenek a különbségek a mezőny tagjai között.

„Mindannyian nagyszerű showt szeretnénk, azt akarjuk, hogy az autók küzdjenek egymással, kerék a kerék elleni csatákat vívjanak. Ezt akarják a rajongók is” – folytatta Boullier.

„Ehhez olyan mezőnyre van szükség, melyben sokkal közelebb áll egymáshoz az első és az utolsó helyezett.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
Egy meglehetősen hosszú irományban magyarázta el különféle motormódjait, illetve azok használatát a Mercedes Forma-1-es csapata. A német istálló a V6-os…