McLaren: Túl kell tennünk magunkat a történteken - F1VILÁG.HU

McLaren: Túl kell tennünk magunkat a történteken

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes ügyvezető-igazgatója, Jonathan Neale szerint a wokingi gárdának nem szabad tovább rágódnia az idei problémákon, és mindent meg kell tennie azért, hogy jövőre ne forduljanak elő hasonló baklövések.


A McLaren Mercedes ügyvezető-igazgatója, Jonathan Neale szerint a wokingi gárdának nem szabad tovább rágódnia az idei problémákon, és mindent meg kell tennie azért, hogy jövőre ne forduljanak elő hasonló baklövések.

A patinás angol istálló kiábrándító szezont teljesít idén, és könnyen lehet, hogy 2006 után ismét győzelem nélkül zárja a Forma-1-es bajnokságot.

A csapat a remek tavalyi idényzárást követően úgy döntött, jelentősen átszabja versenyautóját, ám hamar kiderült, ez komoly hiba volt.

„A Forma-1 egyike azon sportágaknak, ahol keményen megszenveded, ha nem vagy elég gyors” – mondta Jonathan Neale a The Sun című angol lapnak.

„Sikerült elérnünk bizonyos dolgokat a megbízhatóság, illetve a működési következetesség tekintetében, de egyszerűen nem vagyunk kellően versenyképesek, ez pedig igencsak fájdalmas.”

„Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy megoldjuk ezt a problémát, és meggyőződjünk arról, ez jövőre nem ismétlődik meg. Hosszú távon kell gondolkodnunk. A McLaren már 50 éve itt van ebben a sportban, 182 futamgyőzelmet szereztünk ez idő alatt. Vissza fogunk térni, újra versenyeket nyerünk majd.”

Neale kifejtette, kétségtelen, hogy nem lehetnek elégedettek az idén látottakkal, de egyszerűen nem roppanhatnak össze, fontos, hogy 2014-ben ismét a győzelmekért harcoljanak.

„Nincs okunk az elégedettségre, de pánikba sem kell esnünk. Elkövettünk néhány hibát, túl kell tennünk magunkat ezen.”

Jenson Button, a gárda világbajnok versenyzője bevallotta, nem számít futamgyőzelemre idén, az elmúlt versenyeken azonban a McLaren a fejlődés jeleit mutatta.

Hirdetés

„Természetesen nehéz lesz nyerni 2013-ban, de valójában úgy gondolom, a csapat most remekül dolgozik” – nyilatkozta az angol.

„Németországban a gumikezelés, a stratégia és a verseny kontroll alatt tartása is nagyon jó volt. Jó volna,ha valamivel jobb lenne az autó tempója, és harcba szállhatnánk az élmezőnnyel, de jelen pillanatban elégedettek lehetünk azzal, hogy a lehető legjobb munkát végezzük az időmérőkön és a versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!