McLaren: Velünk nem fog visszatérni Alonso az F1-be - F1VILÁG.HU

McLaren: Velünk nem fog visszatérni Alonso az F1-be

HIRDETÉS
A McLaren színeiben biztosan nem fog visszatérni a Forma-1-be a kétszeres világbajnok Fernando Alonso – jelentette ki a brit istálló.
Circuit Paul Ricard, Le Castellet, France.a
Sunday 24 June 2018.
Fernando Alonso, McLaren.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image 1015448155-LAT-20180624-_2ST6528

Alonso még a 2018-as szezon végén intett búcsút a Forma-1-nek, azóta azonban többször nyilatkozott úgy, ha egy versenyképes csapattól lehetőséget kapna a visszatérésen, elgondolkodna azon.

A spanyol versenyző januárban rajthoz áll majd a Dakar-ralin, ám hogy ezt követően mit fog csinálni 2020-ban, azt egyelőre nem tudni. Alonso az Indianapolis 500-on mindenképpen indulni akar, a Forma-1 új, 2021-es szabályai pedig visszacsábíthatják őt a száguldó cirkuszba.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője viszont azt mondta, nem áll szándékukban ülést kínálni a spanyolnak.

„Nem” – jelentette ki kategorikusan a szakember, majd hozzátette, más versenysorozatokban szóba jöhet náluk Alonso.

„Az év végén majd leülünk beszélni a jövőről. Most már van egy IndyCar-csapatunk is. És odafigyelünk a WEC-re is. Nagykövetként hosszú távra megállapodtunk Mika Häkkinennel. Szóval le fogunk majd ülni Fernandóval év végén, és csak megvitatjuk, hogy mit szeretne csinálni, illetve, hogy mi mit akarunk csinálni. Meglátjuk, hogy van-e valami, amit, ha közösen csinálunk, van értelme.”

Brown azt mondja, a McLaren családjában mindenképpen szeretné ott tartani Alonsót.

„Nagyon jó a kapcsolatom vele, és ha más versenysorozatban van értelme beültetni az autóba… Szerintem még mindig ő az egyik leggyorsabb versenyző a világon.”

„A Forma-1-es irányvonalat viszont már kijelöltük jelenlegi versenyzőinkkel. De nyitottan gondolkodunk a Fernandóval való kapcsolatot illetően az egyéb tevékenységeink tekintetében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!