Még mindig vannak fékproblémái a Haasnak

Nem tudta teljesen megoldani tavalyi fékproblémáit a Forma-1 legújabb csapata, a Haas.


Nem tudta teljesen megoldani tavalyi fékproblémáit a Forma-1 legújabb csapata, a Haas.

Az amerikai istálló tavaly csatlakozott a királykategória mezőnyéhez, első évében azonban komoly fékproblémák hátráltatták, melyek többször versenyzőik kiesését okozták a versenyeken.

A Haas számára ígéretesen indult a téli felkészülés, hiszen Romain Grosjean és Kevin Magnussen sokat körözhettek az új autóval, Günther Steiner csapatfőnök azonban elárulta, vannak még gondok.

„Nem teljesen jutottunk még dűlőre a fékekkel. A legfőbb problémánk a következetlenség ezzel kapcsolatban” – mondta a szakember.

„Szóval újra az a helyzet, hogy olykor a versenyzők nagyon elégedettek a fékekkel, de aztán jön egy olyan garnitúra, amivel nem. Ezért sok időt veszítünk.”

„És nemcsak erről van szó, hanem arról is, hogy a versenyzőink elveszítik önbizalmukat. Amikor pedig felkerül egy olyan szett, ami jól működik, ezt a magabiztosságot ismét vissza kell nyerniük. Szóval dolgozunk még ezen.”

„Kedden jó fékjeink voltak, mint ahogy csütörtökön is – de szerdán ez okozta az egyik problémánkat.”

A tavalyi fékproblémák után a Haas a Brazil Nagydíjon a Brembo helyett kipróbálta egy másik beszállító, a Carbone Industrie fékjeit is, és az idei szezon korai szakaszában várhatóan tovább folytatják majd a kísérletezést.

„Még nem teszteltük ezeket eléggé ahhoz, hogy tudjuk, következetesek-e, vagy sem. Tavaly volt egy tesztünk velük, nem igazán tudtunk következtetéseket levonni.”

„Tesztelni fogjuk őket idén is, de azt még nem tudjuk, hogy mikor, melyik versenyen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!