Még nem 100 százalékos Räikkönen bal lába - F1VILÁG.HU

Még nem 100 százalékos Räikkönen bal lába

HIRDETÉS
Továbbra sincs 100 százalékos állapotban a korábbi Forma-1-es világbajnok, Kimi Räikkönen bal lába.
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from august 1 to 4, Hungaroring, Budapest - Photo Xavi Bonilla / DPPI

A finn pilóta még az augusztusi nyári szünetben sérült meg, emiatt pedig felmerült az is, hogy kihagyja a múlt hétvégi Belga Nagydíjat.

Räikkönen végül rajthoz tudott állni, bár a versenyen nem szerzett pontot, hiszen bár célba ért, az első körben összeütközött Max Verstappennel.

Az Alfa Romeo versenyzője csütörtökön elárulta, még mindig nem 100 százalékos a lába, de nem állna rajthoz, ha nem gondolná úgy, hogy képes versenyezni vele.

„Ahogy már elmeséltem, megsérült a lábam a nyári szünetben. Még mindig nem 100 százalékos, de tudtam vele vezetni, és ez az egyetlen, ami számít” – mondta újságíróknak, köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak Monzában a „Jégember”.

Az Alfa Romeo versenyzője hozzátette, nem azért nem adta fel az egyébként kiábrándítóan alakult Belga Nagydíjat, hogy minél jobban terhelje, tréningezze a lábát.

„Nem, nem. Nem is indultam volna el a versenyen, ha nem gondoltam volna úgy, hogy rendben van a lábam. Egyszerűen a pályán maradtam, hiszen soha nem lehet tudni. Jobb ott lenni, ha lehetőség kínálkozik. Az autó persze nem volt a legjobb formában az elsőkörös ütközés után.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!