Verstappen vs. Ocon

Még nem írja le az idei évet a Mercedes

Szeretné tiszteletreméltó teljesítménnyel zárni a 2012-es Forma-1-es szezont a Mercedes csapata, noha Ross Brawn elismeri, már javában folyik a jövő évi versenyautó fejlesztése.


Szeretné tiszteletreméltó teljesítménnyel zárni a 2012-es Forma-1-es szezont a Mercedes csapata, noha Ross Brawn elismeri, már javában folyik a jövő évi versenyautó fejlesztése.

A szakember elmondta, az elmúlt versenyhétvégéken több olyan újítást is pályára vittek, melyek elsősorban a jövő évet szolgálják.

A Mercedes hátránya jelenleg 119 pont az összetettben a Lotusszal szemben, és bár a csapatnak elég kevés az esélye arra, hogy befogja az enstone-i gárdát, Brawn szerint nem ülhetnek a babérjaikon, hiszen a Sauber lőtávolon belül van – a svájci kiscsapat hátránya mindössze 20 pont a tabellán.

Amikor a Mercedes csapatfőnökét arról kérdezték, milyen arányban osztják meg a munkát az idei, valamint a jövő évi modell fejlesztését illetően, így felelt: „Úgy gondolom, egy kiegyensúlyozott hozzáállásra van szükségünk.”

„A karosszériáért felelős csoport már a jövő évi autót tervezi, és vannak bizonyos irányok, melyeket illetően szeretnének megerősítést kapni. A pénteki szabadedzéseken látott aerodinamikai újítások – így a dupla DRS is – már jobbára a jövő évet szolgálják. Tehát minden keveredik.”

„Persze nem akarjuk feláldozni az idény hátralévő részét, de erőteljesen dolgozunk a 2013-as versenygépen is.”

A Mercedes az elmúlt időszakban kiábrándítóan teljesített: sem Japánban, sem Korában nem szereztek pontot versenyzői. Brawn ezzel együtt optimista, mivel úgy véli, a következő versenyeken mindenképp esélyük lesz a javításra.

„Suzukában két különféle felfüggesztést vittünk pályára, és más alapvető módosítások is voltak. Viszont szeretnénk tisztességes teljesítménnyel zárni a szezont.”

„Bár az austini versenypályát még nem ismerjük, úgy vélem, a következő versenyhelyszínek jobban fekszenek majd nekünk. Továbbra is vannak dolgok, melyeket ki szeretnénk próbálni, elsősorban a jövő év miatt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Friss hírek