Még nem mutatta meg valós erejét a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapatának korábbi fejlesztési versenyzője, Sam Bird szerint a német istálló idei autójában bőven van még potenciál.


A Mercedes Forma-1-es csapatának korábbi fejlesztési versenyzője, Sam Bird szerint a német istálló idei autójában bőven van még potenciál.

Az Ezüstnyilak a bajnokság első hat versenyén domináns teljesítményt nyújtottak, az első futam kivételével mindegyik helyszínen kettős győzelemnek örülhettek.

Sam Bird, az istálló korábbi fejlesztési pilótája figyelmeztette a riválisokat, naivak, ha azt gondolják, a közeljövőben megszorongathatják a Mercedest.

„Azt gondolom, akkora tartalékuk van jelenleg, hogy nem is mutatják meg, mire képesek” – mondta Bird.

„Ha úgy adódik, hogy a riválisok egy kicsit közelebb kerülnek hozzájuk, kényelmesen növelik majd a tempót, ha szükséges.”

A GP2-es sorozat tavalyi második helyezettje kulcsszerepet vállalat a Mercedes W05-ös versenyautójának fejlesztésében. A 27 esztendős versenyző elárulta, egyáltalán nem kell meglepődni azon, hogy a Mercedes ilyen komoly előnnyel rendelkezik, az autó fejlesztését ugyanis már nagyon korán elkezdte a csapat.

„Nagyon-nagyon régen nekiláttak az autó fejlesztésének. Emlékszem, már 2011-ben voltak egyeztetések és fejlesztések a szimulátorban, szóval nagyon régóta fókuszáltak már erre a projektre.”

Bird emellett kitért Lewis Hamilton és Nico Rosberg idei párharcára is.

„Különböző karakterekről beszélünk. Nico kivételesen jól tud dolgozni a srácokkal annak érdekében, hogy biztosítsa, technikailag ő a világ egyik legjobbja. Lewisnak pedig kétségkívül elképesztő természetes adottságai vannak, rendkívüli önbizalma van az autóban. Az év végén nagyon szoros meccset vívhatnak ők ketten. A dolog Lewis formáján és hangulatán múlik majd, de Nico is odateszi majd magát, nem fog hibázni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!