Verstappen vs. Ocon

Még nem tudni, mi okozta Vettel defektjét

A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel biztos benne, nem az ő hibájából kapott defektet a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki második szabadedzésén.


A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel biztos benne, nem az ő hibájából kapott defektet a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki második szabadedzésén.

A német versenyző csapattársát, Mark Webbert megelőzve az élen zárta a délutáni gyakorlást, 20 perccel a leintés előtt azonban autójának jobb hátsó gumija defektet kapott.

Vettel újságíróknak nyilatkozva Spában elárulta, egyelőre nem tudják, mi történt, az viszont biztosnak tűnik, hogy nem ő okolható a történtekért.

„Nem csináltam semmi többet vagy kevesebbet annál, mint az esetet megelőző 10 körben” – mondta a címvédő, amikor arról kérdezték, okozhatta-e a defektet a kerékvető agresszív használata.

„Még nem tudjuk, mi történt. Hirtelen elveszítettem a kontrollt az autó hátulja felett, szóval ki kell vizsgálnunk a dolgot. De ettől eltekintve meglehetősen pozitív napunk volt.”

Vettel csapattársa, Mark Webber biztos benne, nem kell attól tartaniuk, hogy a hétvége további részében is hasonló problémák ütik majd fel a fejüket.

„Azt gondolom, amíg ki nem derítjük, hogy miért történt a meghibásodás, nem kell aggódnunk” – mondta a rutinos ausztrál.

„Behívtak volna, ha tényleg komoly gond lett volna, de úgy tűnt, egy szokványos meghibásodásról van szó.”

A defektet a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli vizsgálja.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Friss hírek