Még több ázsiai versenyt akar a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Még több ázsiai versenyt akar a Forma-1

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of Hungary

A Forma-1 sportigazgatója, Sean Bratches a minap egy interjúban elárulta, elképzelhető, hogy a jövőben több utcai versenyt is megrendeznek majd Ázsiában.

Jelenleg Szingapúr ad otthont az egyetlen utcai futamnak a kontinensen – az országban 2008-ban rendeztek először F1-es versenyt, és azóta is népszerűnek számít a mezőny és a rajongók körében.

Bratches azt mondja, szeretnék, ha több ikonikus városban is versenyt rendezhetnének, hogy így növeljék a szurkolók számát.

„Sok időt töltök a városok proaktív elérésével… és azt gondolom, több utcai versenyünk lesz, mint bármikor korábban” – mondta Sanghajban a szakember az AFP hírügynökség kérdésére.

„Olyan ikonikus városokba látogatunk majd el, ahol sok a rajongó – főleg új rajongói bázisokról beszélünk, melyeket aktiválni tudunk. Nagyon fókuszálunk arra, hogy további versenyeket vigyünk a kontinensre. Tárgyalunk is néhány várossal ezzel kapcsolatban.”

Bratches kifejtette, bár vannak pletykák a kínai verseny jövője kapcsán, várhatóan megújítják majd az ország szerződését.

„Nagyon keményen dolgozunk a promóterrel, a Juss Eventtel, és a főbb dolgokban már megállapodtunk. Azt gyanítom, hogy a jövő hónap végéig mindent tisztázunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!