Megcsúszott a fejlesztésekkel a McLaren F1-es csapata

Fotó: McLaren
Albert Park, Melbourne, Australia. Sunday 25 March 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault, leads Stoffel Vandoorne, McLaren MCL33 Renault. Photo: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image _31I9673

A téli teszteken felmerült problémák miatt megcsúsztak a McLaren Forma-1-es csapatának 2018-ra tervezett fejlesztései.

Habár a brit istálló az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon számos újítást felvonultatott, a jelentősebb fejlesztések csak jövő hétvégén, Bahreinben debütálnak.

Ha az ott pályára kerülő új elemek beválnak, a McLaren MCL33-as versenyautója jó néhány tizedet gyorsulhat körönként.

„Nyilván nem voltunk felkészülve Barcelonára, és örülök, hogy sikerült megoldanunk a megbízhatósági gondokat a nyitóhétvégére” – mondta Eric Boullier versenyigazgató a Motorsport.com-nak.

„De a versenyt megelőző néhány hétben az energiánkat arra fordítottuk, hogy megoldjuk a technikai gondokat, és nem gyorsítottuk fel a folyamatot, hogy a fejlesztéseket minél előbb pályára vigyük.”

„Szóval Bahreinben lesz egy újabb csomag, aminek Ausztráliában kellett volna bemutatkoznia.”

Arra a kérdésre, hogy a McLaren fel tud-e zárkózni a téli problémák után, Boullier így felelt: „Az jelenti a felzárkózást, ha eljutunk arra a pontra, ahol lennünk kell.”

A brit istálló jó formában kezdte az évet, hiszen Fernando Alonso az 5., Stoffel Vandoorne a 9. helyen futott be. Boullier elárulta, a melbourne-i újítások beváltak, így reméli, jó irányba indultak el a fejlesztésekkel.

„Dolgoznunk kell a karakterisztikán, szóval lesz néhány javítás, remélhetőleg a következő pár futamon. De elégedettek vagyunk a korrelációval, szóval nem veszítettünk abból, ami a McLaren erőssége volt tavaly.”

„Szerintem ez az egyik oka, hogy Fernando annyira támogató és elégedett volt hétvégén, mert rengeteg dolog jön még. Keményen fogjuk nyomni, hogy ezeket az új dolgokat minél előbb pályára vigyük.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!