Megcsúszott a fejlesztésekkel a McLaren F1-es csapata

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A téli teszteken felmerült problémák miatt megcsúsztak a McLaren Forma-1-es csapatának 2018-ra tervezett fejlesztései.

Habár a brit istálló az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon számos újítást felvonultatott, a jelentősebb fejlesztések csak jövő hétvégén, Bahreinben debütálnak.

Ha az ott pályára kerülő új elemek beválnak, a McLaren MCL33-as versenyautója jó néhány tizedet gyorsulhat körönként.

„Nyilván nem voltunk felkészülve Barcelonára, és örülök, hogy sikerült megoldanunk a megbízhatósági gondokat a nyitóhétvégére” – mondta Eric Boullier versenyigazgató a Motorsport.com-nak.

„De a versenyt megelőző néhány hétben az energiánkat arra fordítottuk, hogy megoldjuk a technikai gondokat, és nem gyorsítottuk fel a folyamatot, hogy a fejlesztéseket minél előbb pályára vigyük.”

„Szóval Bahreinben lesz egy újabb csomag, aminek Ausztráliában kellett volna bemutatkoznia.”

Arra a kérdésre, hogy a McLaren fel tud-e zárkózni a téli problémák után, Boullier így felelt: „Az jelenti a felzárkózást, ha eljutunk arra a pontra, ahol lennünk kell.”

A brit istálló jó formában kezdte az évet, hiszen Fernando Alonso az 5., Stoffel Vandoorne a 9. helyen futott be. Boullier elárulta, a melbourne-i újítások beváltak, így reméli, jó irányba indultak el a fejlesztésekkel.

„Dolgoznunk kell a karakterisztikán, szóval lesz néhány javítás, remélhetőleg a következő pár futamon. De elégedettek vagyunk a korrelációval, szóval nem veszítettünk abból, ami a McLaren erőssége volt tavaly.”

„Szerintem ez az egyik oka, hogy Fernando annyira támogató és elégedett volt hétvégén, mert rengeteg dolog jön még. Keményen fogjuk nyomni, hogy ezeket az új dolgokat minél előbb pályára vigyük.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek