Megegyeztek a csapatok a 2019-es szabályváltozásokról

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Mindenben megegyeztek a Forma-1 csapatai a 2019-es aerodinamikai szabályváltoztatások kapcsán, az új regulákat pedig a Stratégiai Munkacsoport július 4-i ülésén ratifikálják – árulta el Ross Brawn.

Az egyszerűsített szárnyakról és fékcsatornákról szóló javaslaton már az április 30-i határidő előtt átrágták magukat az érdekeltek, ám további finomításokra volt szükség, hogy az esetleges szürkezónáktól és kiskapuktól megszabaduljanak. A cél, hogy már jövőre egyszerűbbé tegyék az előzéseket, ezáltal látványosabbá a Forma-1-es versenyeket.

A Technikai Munkacsoport múlt heti ülésén a Forma-1-es csapatok technikai szakemberei ültek össze, és véglegesítették a jövő évre tervezett módosításokat – melyeket jövő héten foglalnak majd bele a szabálykönyvbe.

„A csapatok tudni akarták, mi is zajlik, és azt gondolom, mindenki nagyon együttműködő volt” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

„Szükség volt némi finomításra, amit meg is tettünk. Azt gondolom, mindenki rájött arra, hogy nem szeretnénk bizonytalanságot. Amennyire én tudom, mostanra mindent megoldottak, szóval jó helyzetben vagyunk.”

Brawn hozzátette, a 2019-ben bevezetésre kerülő változások hozzájárulhatnak majd a 2021-ben esedékes további módosításokhoz, ráadásul némi ízelítőt kaphatnak abból, hogy a csapatok miképp tudnak együttműködni az FIA-val, illetve a szövetség mérnökeivel, hogy jövőbeli ötletekről diskuráljanak.

„Érdekes betekintést kaphatunk, melyeknek hála megbizonyosodhatunk arról, hogy a megfelelő irányba haladunk. Jobb visszajelzéseket is kaphatunk azokról a koncepciókról, melyekkel sokkal üdvösebbé kívánjuk tenni a versenyautókat.”

Brawn megerősítette, a Stratégiai Munkacsoport július 4-i ülésén a 2021-es szabályváltozásokról is tovább folytatják az egyeztetéseket.

 

Kapcsolódó cikkek

Mégsem lesz F1-es verseny Miami belvárosában

Sajtóértesülések szerint a Forma-1 menedzsmentje, illetve a helyi szervezők letettek arról, hogy Miami belvárosában rendezzenek versenyt a jövőben – minderről a Herald számolt be a minap.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Friss hírek