Verstappen vs. Ocon

Megérkezett a Renault 2019-es versenyautója

Fotó: Renault
Újabb Forma-1-es csapat tartotta meg autóbemutatóját – kedden a Renault rántotta le a leplet 2019-es betontorpedójáról, melyet Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg terelgethet majd az előttünk álló idényben.

A Renault 2018-ban a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött a negyedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, az idei évre pedig a további fejlődést tűzte ki célul. A csapatnál abban bíznak, 2019-ben lehetőségük lesz arra, hogy a dobogós helyekért harcoljanak, noha azt tudják, a világbajnoki cím megszerzésére idén még nemigen lesz lehetőségük.

Pedig a Renault mindent megtesz a sikerért: amellett, hogy mindent megtesz a kasztni és a V6-os erőforrás fejlesztéséért, az idei szezonra leszerződtette a Red Bullnál korábban futamgyőzelmeket szerző Daniel Ricciardót.

A francia istálló kedden rántotta le a leplet vadonatúj versenyautójáról, mellyel a csapat versenyzői jövő héten, a barcelonai kollektív teszten már meg is kezdhetik a felkészülést az új idényre.


Fotó: Renault

Az autó amellett, hogy logikus továbbfejlesztése a tavalyi versenygépnek, az új szabályok miatt néhány ponton természetesen jelentősen eltér elődjétől. A technikai regulákat a 2019-es évre úgy alakították ki, hogy a versenyautók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzést láthassunk a versenyeken.

Fotók a Renault 2019-es autójáról
[/su_service]

Ennek megfelelően egyszerűbbé váltak az első szárnyak, illetve a hátsó terelőelemeket is kiszélesítették.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Videó: Ricciardo bejáratta a Renault-t

Barcelonában pályára vitte a Renault 2019-es Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a francia istállóhoz.

Riportfilm a Renault F1-es autóbemutatójáról

Kedden mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Renault csapata. Az RS19-es modellről Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo rántotta le a leplet. A prezentációról exkluzív riportfilmet készítettünk!

Friss hírek