Fotó: Alfa Romeo Sauber
HírekKiemelt

Megérkezett az Alfa Romeo Sauber Forma-1-es autója

Nagy célokat tűzött ki maga elé 2018-ra a Sauber, mely idén már az Alfa Romeóval partnerségben száll harcba a Forma-1-es világbajnokságon.

A hinwili kiscsapat még tavaly év végén lépett kereskedelmi és technológiai szövetségre a neves olasz autógyártóval, mely így több évtized után visszatér a száguldó cirkuszba.

Az istálló így 2018-ban már Alfa Romeo Sauber néven folytatja szereplését a Forma-1-ben, a csapat pedig komoly előrelépést vár az előttünk álló idényben, hiszen idén már a Ferrari legújabb V6-os erőforrását használhatja.

A Sauber megtartotta egyik versenyzőjét, Marcus Ericssont 2018-ra, Charles Leclerc személyében azonban egy ifjú tehetségnek is lehetőséget ad: a fiatal monacói 2017-ben megnyerte a Forma-2-es sorozatot, és sokan úgy tartják, ő veheti majd át Kimi Räikkönen helyét a Ferrarinál.

A most bemutatott új, C37-es kódjelű versenyautó festését már tavaly decemberben megmutatta a csapat, a technikai újítások azonban természetesen csak most mutatkoznak meg. Érdekesség, hogy a prezentációt 12:30-ra időzítette a csapat, az első fotó azonban bő 20 perccel korábban kikerült az internetre.

Természetesen erre a versenyautóra is felkerült a 2018-tól már kötelezően használandó fejvédő, azaz a Halo.


Fotók az Alfa Romeo Sauber C37-es modelljéről:

Riportfilm az Alfa Romeo Sauber és a Renault autóbemutatójáról

Szólj hozzá!