Megosztás:

Megerősítették biztonságot a paddockban

A Brazil Nagydíj helyszínén már nem az első eset, hogy megtámadták a csapatokat.
A Brazil Nagydíj helyszínén már nem az első eset, hogy megtámadták a csapatokat. © Pirelli

A Brazil Nagydíj szervezői megerősített biztonsági intézkedéseket kértek a Forma-1-es nagydíj helyszínén, miután pénteken kirabolták a Mercedes csapatát.

Pénteken a Mercedes csapat tagjai a hoteljükbe tartottak, amikor fegyveresek megtámadták kisbuszukat, értékeiket elrabolták és az egyik utas fejéhez fegyvert is szegeztek. Szerencsére mindenki sértetlenül megúszta az esetet, azonban a mezőny tagjai szerint elfogadhatatlan, hogy ilyen történjen, emiatt intézkedések szükségesek.

Az FIA szombat este közleményt adott ki, amelyben leírják, a pálya arról adott tájékoztatást számukra, hogy a Sao Paulo-i rendőrség további intézkedéseket tett annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő hasonló incidens a hétvége során.

„Határozott rendőrségi megerősítés lesz jelen a hétvége hátralévő részében” – áll a közleményben.

Az FIA arra kérte a csapattagokat, amikor elhagyják a pályát, vegyék le a Forma-1-es passt az autókról, valamint a csapatruházatot is váltsák át.

Lewis Hamilton Twitteren is közzétette, hogy ennek nem szabadna előfordulnia, és nagyobb biztonsági intézkedések szükségesek.

„Remélem, hogy van valami módja annak, hogy előremozdítsuk ezt a dolgot, hogy többé ne történhessen meg. Lesokkolt, ami történt, nagyon közel állok a srácokhoz, akik benne voltak. Nem tudjátok elképzelni, hogy mit érezhetnek, hogy min mehetnek keresztül. Nem helyes, hogy csak a vezetőknek és nekem van testőröm. Az egész paddocknak kellene, hogy legyen” – nyilatkozta később Hamilton.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Jó időben, jó helyen kell lennie Vettelnek a következő idényben, hogy elhódítsa a világbajnoki...

Hozzászólások

( komment)