Megértette a melbourne-i problémákat a Ferrari

Fotó: Shell Motorsport
Fotó: Shell Motorsport
Sikerült megértenie a melbourne-i problémákat a Ferrari Forma-1-es csapatának, így az olasz istálló nagy reményekkel utazik a hétvégi Bahreini Nagydíj helyszínére.

A téli teszteredmények alapján a Ferrari favoritként utazott az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra, a csapat SF90-es kódjelű versenyautója azonban a várakozásokon alul teljesített, a Mercedes pedig magabiztos kettős győzelmet aratott.

A Ferrarinál bevallottan az autó egyensúlya okozott problémát a nem megfelelő beállítások miatt, Maranellóban pedig gőzerővel dolgoztak azon, hogy válaszokat találjanak.

„Minden szükséges eszközünk megvan, minden összetevő – valami mégis hiányzik” – mondta Sebastian Vettel az első verseny után.

A Ferrarival kapcsolatos hírekről általában jól értesült olasz szakíró, Leo Turrini mindenesetre úgy tudja, a Scuderiánál már tudják, mi volt a baj Melbourne-ben.

„Azt nem tudom, hogy mit is értettek meg, de nincs pánik Binotto srácainál” – fogalmazott az újságíró.

Úgy tudni, a munkákból a versenyzők is jócskán kivették a részüket, Sebastian Vettel múlt pénteken egész nap a Ferrari maranellói gyárában dolgozott a csapat mérnökeivel.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek