Meghalt a Forma-1 doktora - F1VILÁG.HU

Meghalt a Forma-1 doktora

HIRDETÉS

84 esztendős korában elhunyt Professzor Sid Watkins, aki pályafutása során rendkívül sokat tett azért, hogy a Forma-1 biztonságos sporttá váljon.


84 esztendős korában elhunyt Professzor Sid Watkins, aki pályafutása során rendkívül sokat tett azért, hogy a Forma-1 biztonságos sporttá váljon.

A neves szakember 1978 és 2004 között töltötte be a Forma-1 doktora tisztséget, ez idő alatt pedig számos versenyző életét sikerült megmentenie. Sajnos voltak tragikus pillanatok is, olyan balesetek, melyeknél nem sokat tehetett: ezek közé tartozott 1994-ben Ayrton Senna elvesztése – a brazil köztudottan baráti kapcsolatot ápolt a professzorral.

Watkins nemcsak a versenypályán vállalt komoly szerepet, de az autósport biztonságáért is rendkívül sokat tett: szorosan együttműködött a Nemzetközi Automobil Szövetséggel, illetve annak korábbi elnökével, Max Mosley-val.

„Egy igazán nagy alakot veszített el az autósport a mai napon: Professzor Sid Watkinst” – nyilatkozta a McLaren elnöke, illetve korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis.

„Nem, ő nem egy versenyző volt, nem is egy mérnök, vagy tervező. Egy orvos, és vélhetően kijelenthetjük, többet tett bárkinél az évek során azért, hogy a Forma-1 olyan biztonságos legyen, mint manapság.”

„Sok versenyző, illetve volt versenyző köszönheti az életét az ő gondos és szakértői munkájának. De ami ennél is fontosabb, Sid egy rendkívül kedves barátom volt, és iszonyatosan fog hiányozni. Szeretném kifejezni a legőszintébb részvétemet özvegyének, Susannek, valamint családjának.”

Rubens Barrichello, aki az 1994-es imolai fekete hétvégén Ayrton Senna és Roland Ratzenberger tragikus halálának idején szintén súlyos balesetet szenvedett, a Twitteren így búcsúzott a professzortól: „Sid Watkins volt az, aki megmentette az életemet 1994-ben, Imolában. Nagyszerű ember volt, mindig boldog. Köszönök mindent, amit értünk, versenyzőkért tettél! Nyugodj békében!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!