Verstappen vs. Ocon

Meghosszabbította Massa szerződését a Ferrari

Szerződést hosszabbított Felipe Massával a Ferrari Forma-1-es csapata, így a brazil 2013 végéig biztosan a maranellói gárda színeit erősíti – erősítette meg a patinás istálló kedden délután kiadott közleményében.


Szerződést hosszabbított Felipe Massával a Ferrari Forma-1-es csapata, így a brazil 2013 végéig biztosan a maranellói gárda színeit erősíti – erősítette meg a patinás istálló kedden délután kiadott közleményében.

Massa szerződése az idei évet követően járt volna le, ám a csapatot meggyőzte a brazil pilóta elmúlt időszakbéli remek teljesítménye: bár az idény nehezen indult számára, az elmúlt versenyeken kiváló formát mutatott, a Japán Nagydíjon pedig másodikként ért célba.

A 31 éves pilóta ma Maranellóban tett látogatást, ahol a Ferrari elnökével, Luca di Montezemolóval egyeztetett.

Ezt követően a Ferrari hivatalos sajtóközleményt adott ki, melyben tudatta, Massa 2013 végéig biztosan a csapat versenyzője marad majd.

Ez tehát azt jelenti, hogy a maranellói gárda jövőre már a negyedik bajnokságot kezdi meg a Fernando Alonso – Felipe Massa párossal.

„Rendkívül örülök ennek a megállapodásnak” – mondta boldogan a brazil.

„Szeretnék köszönetet mondani Montezemolo elnökúrnak, illetve Stefano Domenicalinak, aki még a nehéz időszakokban is bíztak és hittek bennem. A csapatot és a rajongókat is biztosíthatom arról, minden energiámmal segíteni fogom a Ferrarit abban, hogy elérje a kitűzött célokat.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szintén örül az új megállapodásnak.

„Boldogok vagyunk, hogy további egy évre kiterjesztettük együttműködésünket Felipével” – mondta a szakember.

„Több mint egy évtizede tagja már családunknak, és főképp a szezon második felében megmutatta, hogy képes a legmagasabb szinten teljesíteni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek