Megint a mezőny végéről indulnak a McLarenek - F1VILÁG.HU

Megint a mezőny végéről indulnak a McLarenek

HIRDETÉS

Mindkét autójában motort cserél a Belga Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata.


Mindkét autójában motort cserél a Belga Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata.

A wokingi gárda az első spái edzésre az idei hetedik Honda-erőforrásokat építi be Jenson Button és Fernando Alonso autóiba, miután a hétvégét megelőzően 3 fejlesztési zsetont felhasznált.

Mivel Button már korábban megkapta idei hetedik turbófeltöltőjét és hőenergia-visszanyerő rendszerét, azzal, hogy a hetedik belső égésű motoregységet is megkapja, várhatóan 5 rajthelyes büntetést kap Belgiumban.

Alonso viszont még az erőforrás egyetlen eleméből sem használta fel az idei hetediket, így a spanyol várhatóan 10 rajthellyel hátrébbról lesz kénytelen rajtolni eredeti rajtpozíciójához képest.

Mivel könnyen előfordulhat, hogy az erőforrások további elemeit is kicserélik a McLaren autóiban, jó esély van arra, hogy Button és Alonso csak a mezőny végéről rajtolnak vasárnap.

A McLaren azt tervezi, a második szabadedzés végén mindkét autójába beépíti a nyolcadik motort is, hogy alaposan kielemezze a hetedik erőforrás által gyűjtött adatokat.

A korábbi szabályok szerint Button és Alonso így a versenyen is büntetéssel kellett volna, hogy szembe nézzen, miután azonban finomítottak a regulákon év közben, a maximális büntetés, amit kiszabhatnak rájuk, hogy a rajtrács végére száműzik őket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!