Megosztás:

Mégis lehet új időmérő Melbourne-ben?

Újratárgyalták a kérdést a Forma-1 csapatai.
Újratárgyalták a kérdést a Forma-1 csapatai. © Pirelli

A csapatok legutóbbi értekezését követően könnyen elképzelhető, hogy mégis életbe lép az új időmérős szisztéma az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon – igaz, módosításokkal.

Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a múlt héten beharangozta a változtatásokat, a Formula One Management (FOM) elnöke, Bernie Ecclestone kijelentette, Melbourne-ben még biztosan a régi szisztéma szerint kvalifikál a mezőny, a szükséges szoftverek ugyanis nem készülnek el időben.

A Forma-1-es csapatvezetők és az FIA képviselői azonban nemrég Barcelonában egyeztettek a kérdésben, ahol kicsit finomítottak az elképzeléseken – és nem kizárt, hogy az új szisztéma már Melbourne-ben életbe lép.

Úgy tudni, a Q1-ben és a Q2-ben is az eredeti tervek szerint esnek majd ki a versenyzők, a kvalifikáció harmadik szakaszában azonban az eddigi megoldás marad érvényben – annyi különbséggel, hogy csupán nyolc autó harcol majd a pole-ért.

Az egyelőre nem világos, hogy az újragondolt rendszer már az évadnyitón érvényben lesz-e, vagy csak a szezon későbbi részében vezetik be. Azt sem tudni még, hogy Bernie Ecclestone-nal és a FOM-mal egyeztettek-e egyáltalán a kérdésben – magyarán, hogy le tudják-e gyártani időben a szükséges időmérő szoftvereket az idénykezdetig.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Időre van még szüksége a Ferrari Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy jól felkészüljön az...

Hozzászólások

( komment)