Verstappen vs. Ocon

Mégis lehet verseny jövőre New Jersey-ben

Bár nem kapott helyet az előzetes versenynaptárban, New Jersey most ideiglenes haladékot kapott, hogy rendezze sorait, ugyanis az FIA fenntartja számára a június elsejei dátumot a 2014-es kalendárban.


Bár nem kapott helyet az előzetes versenynaptárban, New Jersey most ideiglenes haladékot kapott, hogy rendezze sorait, ugyanis az FIA fenntartja számára a június elsejei dátumot a 2014-es kalendárban.

Az amerikai futam szervezői nagyon keményen dolgoztak az elmúlt hetekben, hogy a papírmunka a helyén legyen és a futam megrendezéséhez szükséges anyagi hátteret is előteremtsék ahhoz, hogy jövőre megrendezhessék első versenyüket a Forma-1-ben.

Habár az Olasz Nagydíj előtt a csapatokhoz eljuttatott jövő évi versenynaptár tervezetben nem kapott helyet a futam, nagyon úgy tűnik, hogy az FIA mindent megtesz azért, hogy a mezőny ellátogathasson New Jersey-be már jövőre.

A szervezők a korábbi nevezési határidőt elmulasztották, ám most beadták nevezésüket, így Bernie Ecclestone, a sportág ura úgy döntött, fenntartja a versenynek a június elsejei dátumot a versenynaptárban, melyet a jövő héten Horvátországban összeülő Motorsport Világtanács elé terjesztenek jóváhagyásra.

Az előzetes versenynaptárban jelenleg 22 helyszín szerepel, bár a csapatok többször is hangsúlyozták, hogy 20 versenynél többet nem szeretnének.

Amennyiben megvalósul a New Jersey Nagydíj, a csapatok nem lesznek egyszerű helyzetben, hiszen a Monacói-, a New Jersey- és a Kanadai Nagydíj között csak egy-egy hét lesz, ami igencsak megnehezíti a logisztikát, sőt majdhogynem lehetetlenné is teszi a megvalósítást.

 

Kapcsolódó cikkek

Ecclestone: Jövőre lesz verseny New Jersey-ben

A másodszori halasztás ellenére a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone meg van győződve arról, 2015-ben biztosan versenyt rendezhetnek majd New Jersey-ben.

New Jersey bízik a jövő évi bemutatkozásban

A New Jersey-i Forma-1-es verseny promótere, Leo Hindery Jr. meg van győződve arról, az amerikai futam 2014-ben bekerül a versenynaptárba, noha az előzetes tervezetben nem

Friss hírek