Megkapják az új Honda-motort Alonsóék Ausztriában

PWgTzEZiwHDGOjBg5ZEH79lnG0gf-2zP_AX0W4095
Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan. Sunday 25 June 2017. Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. Photo: Charles Coates/McLaren ref: Digital Image AX0W4095

A Honda harmadik specifikációjú motorját használhatják a hétvégi Osztrák Nagydíjon a McLaren versenyzői – erősítette meg a japán gyártó nemrég.

A továbbfejlesztett erőforrást Fernando Alonso már tesztelhette az Azeri Nagydíj pénteki edzésnapján, a spanyol versenyző és csapata pedig igazán elégedett volt annak teljesítményével, hiszen a végsebesség tekintetében is sikerült jelentős előrelépést tenni.

Mivel azonban ez a motor még nem volt megfelelően beállítva, és Alonso rajtbüntetései miatt egyébként is a mezőny végéről vágott neki a bakui versenynek, a McLaren és a Honda úgy döntött, hogy ott még nem vetik be élesben az új erőforrást.

Ausztriában azonban már Alonso és Stoffel Vandoorne is megkapja majd a továbbfejlesztett motort – ezt a Honda is megerősítette a minap.

„A legutóbbi, azerbajdzsáni versenyen megszereztük idei első pontjainkat, és szerintem ez némi világosságot hozott a csapatunkba” – mondta Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke.

„Emellett teszteltünk egy új erőforrást is, a 3-as specifikációt Fernandóval, még pénteken, és sikerült előrelépni a motorerőt tekintve. A gyárban beállítottuk a vezérlést a gyűjtött adatoknak megfelelően, így az előttünk álló hétvégén mindkét versenyző megkapja ezt a specifikációt.”

„Azt gondolom, előreléptünk a versenyképességünk tekintetében, és alig várom már, hogy lássam ausztriai teljesítményünket.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!