Megkegyelmezett Vettelnek az FIA - F1VILÁG.HU

Megkegyelmezett Vettelnek az FIA

HIRDETÉS

Nem bünteti meg Sebastian Vettelt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azok után, hogy a német versenyző illetlen szavakkal illette Charlie Whiting versenyigazgatót a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon.



Nem bünteti meg Sebastian Vettelt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azok után, hogy a német versenyző meglehetősen illetlen szavakkal illette Charlie Whiting versenyigazgatót a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon.

Vettel azután fakadt ki, hogy a Max Verstappennel folytatott küzdelem során a holland nem engedte el őt maga mellett, miután az 1-es kanyart levágta.

„Tudjátok mit? Van egy üzenetem Charlie-nak: b*szódj meg! Komolyan! B*szódj meg!” – üvöltötte Vettel a rádión.

Az eset után a német többször is elnézést kért Whitingtól – előbb szóban, majd formális levélben, emellett pedig Jean Todtnak, az FIA elnökének is kifejezte sajnálatát.

Vettel emellett azt is mondta, beszélni fog Max Verstappennel, és elnézést kér azért, amiért ujjal mutogatott neki a verseny leintése után.

Az FIA elítélte Vettel viselkedését, ám úgy döntött, nem bünteti a német versenyzőt.

„Az őszinte bocsánatkérés és elkötelezettség fényében az FIA elnöke úgy döntött, hogy kivételesen nem indít fegyelmit Mr. Vettel ellen, és nem viszi az ügyet az FIA Nemzetközi Törvényszéke elé” – áll a sportot irányító testület által kiadott közleményben.

„Az FIA minden esetben elítéli a sértő nyelvezetet a motorsportban, főleg, ha az tisztviselők, vagy a sorozat egyéb résztvevői ellen irányul.”

Hirdetés

Az FIA emellett kiemelte, ha a jövőben hasonló eset történik a Forma-1-ben, a szövetség Nemzetközi Törvényszéke hoz döntést az ügyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!