Megkönnyebbülés a Hondánál a Red Bull-dobogó után - F1VILÁG.HU

Megkönnyebbülés a Hondánál a Red Bull-dobogó után

HIRDETÉS
Nagy kő esett le a Honda-vezetőség tagjainak szívéről, amikor Max Verstappen az F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon dobogóra állhatott.
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull idén váltott a Honda erőforrásaira, ám sokan – köztük a korábbi motorszállítójuk, a Renault is – kételkedtek abban, hogy helyes döntést hozott az istálló. A japán gyártó 2015-ben tért vissza a Forma-1-be, a McLarennel töltött sikertelen évek után tavaly a Toro Rossóval, idén pedig a Red Bull-lal léptek partnerségre. 

A Honda F1-es technikai igazgatója, Toyoharu Tanable a Motorsport.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, nagy szükségük volt a hétvégi eredményre a Red Bulltól és Verstappentől.

„Azt hiszem igen, egy kicsit fellélegeztünk” – mondta. „És ez is egy motiváció a fejlesztésre. Ez egy remek eredmény.”

„Ha ezt látod a tv-ben, az mindig jó” – mondta, majd hangsúlyozta, hogy a Hondának tovább kell javulnia, mivel a Ferrari és a Mercedes még mindig jóval előttük jár. 

„Van néhány adatunk a barcelonai tesztről és innen is” – folytatta. „Látjuk az egyértelmű hátrányt a topcsapatokhoz képest. A dobogós helyezés nem jelent változást a célok és elvárások tekintetében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!