Verstappen vs. Ocon

Meglepő számok: Ennyit gyorsultak az F1-es csapatok 1 év alatt

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Hiába tette meg a legkevesebb kilométert az előszezonban, a köridők alapján a McLaren csapata javult a legtöbbet 12 hónap alatt.

Az F1.com által összeállított statisztika szerint a brit istálló legjobb barcelonai ideje bő 3,5 másodperccel volt jobb, mint a 2017-es előszezonban futott legjobb köridő.

A tavalyi köridőket az ideiekkel összehasonlító statisztika szerint a Sauber szintén nagyot lépett előre, míg a 3. helyet a Haas foglalja el a rangsorban.

Bár a teszteken elért eredményeket érdemes fenntartásokkal kezelni, a legjobb köridők összehasonlításában a Ferrari 1,4, a Mercedes 0,9 másodpercet gyorsult 1 év alatt.

Ennyit gyorsultak a csapatok 1 év alatt (Forrás: F1.com):

 

Kapcsolódó cikkek

Az év első F1-es csoportképe

Hamarosan megkezdődik a 2019-es Forma-1-es szezon első versenye, a pilóták pedig az ilyenkor szokásos módon összeálltak egy közös csoportképre.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Ekkor lesz az F1-es időmérő Melbourne-ben

Lewis Hamilton és a Mercedes elsőségével vette kezdetét a 2019-es Forma-1-es idény pénteken, Melbourne-ben. A versenyhétvége szombaton a harmadik szabadedzéssel, majd az időmérővel folytatódik.

Friss hírek