Megmenekült a Force India F1-es csapata

Fotó: Force India
Fotó: Force India

Egy Lawrence Stroll által vezetett konzorcium a Force India csapatának megmentője – az ajánlatot a kiscsapat csődeljárásáért felelős szakemberek is elfogadták a minap.

A silverstone-i istállót múlt pénteken vonták adminisztrációs eljárás alá, miután a csapat számos hitelezőjének – köztük a Mercedesnek – is jelentős összeggel tartozott.

Arról már jó ideje pletykáltak, hogy a jelenleg a Williamsnél versenyző Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll lehet a Force India megmentője, kedden viszont be is jelentették, hogy az általa vezetett konzorcium ajánlatát elfogadták az adminisztrátorok.

Döntés született arról, hogy a Force India hitelezői teljes egészében kifizetésre kerülnek, és 405 munkahelyet mentenek meg, a csapat folyamatos finanszírozását pedig garantálják.

Kedden megállapodás is született arról, hogy az említett konzorcium átveszi a Force India tulajdonjogát Vijay Mallyától.

„Mindez biztosítja a Force India Forma-1-es jövőjét, és lehetőséget biztosít arra, hogy a csapatunk teljes potenciáljával versenyezzen” – mondta Otmar Szafnauer ügyvezető.

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek