Megmenekült a Force India F1-es csapata

Fotó: Force India
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM11. Hungarian Grand Prix, Friday 27th July 2018. Budapest, Hungary.

Egy Lawrence Stroll által vezetett konzorcium a Force India csapatának megmentője – az ajánlatot a kiscsapat csődeljárásáért felelős szakemberek is elfogadták a minap.

A silverstone-i istállót múlt pénteken vonták adminisztrációs eljárás alá, miután a csapat számos hitelezőjének – köztük a Mercedesnek – is jelentős összeggel tartozott.

Arról már jó ideje pletykáltak, hogy a jelenleg a Williamsnél versenyző Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll lehet a Force India megmentője, kedden viszont be is jelentették, hogy az általa vezetett konzorcium ajánlatát elfogadták az adminisztrátorok.

Döntés született arról, hogy a Force India hitelezői teljes egészében kifizetésre kerülnek, és 405 munkahelyet mentenek meg, a csapat folyamatos finanszírozását pedig garantálják.

Kedden megállapodás is született arról, hogy az említett konzorcium átveszi a Force India tulajdonjogát Vijay Mallyától.

„Mindez biztosítja a Force India Forma-1-es jövőjét, és lehetőséget biztosít arra, hogy a csapatunk teljes potenciáljával versenyezzen” – mondta Otmar Szafnauer ügyvezető.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!