Megmutatta magát az új Williams is - F1VILÁG.HU

Megmutatta magát az új Williams is

HIRDETÉS

Kedden kora délelőtt az első kollektív tesztsorozat helyszínén, Jerezben mutatta be 2012-es Forma-1-es versenyautóját a nagyközönségnek a Williams alakulata.


Kedden kora délelőtt az első kollektív tesztsorozat helyszínén, Jerezben mutatta be 2012-es Forma-1-es versenyautóját a nagyközönségnek a Williams alakulata.

Bő 20 perccel az első előszezoni teszt kezdete előtt a Williams garázsa előtt hullt le a lepel az FW34-es modellről, mellyel a csapat versenyzői, Bruno Senna és Pastor Maldonado kezdik meg a munkát hamarosan.

Ahogyan arra számítani lehetett, a grove-i gárda autója is megkapta lépcsős orrszerkezetét, ám első ránézésre is számos újítás található az új modellen, többek között az oldalszekrényeket, valamint az autó hátsó traktusát illetően.

A Williams Forma-1-es történetének legrosszabb idényét produkálta 2011-ben, így célja idén nem más, minthogy összekapja magát, és nevéhez méltó eredményeket érjen el az autósportok csúcsosztályában.

A komoly technikai átszervezések mellett új motorszállítóval, a Renault-val dolgozik a csapat, így 2012-től kezdve újra összeállt a legendás páros. Hogy milyen eredményekre lesz majd képes a brit alakulat, az leghamarabb a március közepén megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjon derül majd ki.

„Új autó, új versenyzőpáros, új motor, új vezető szakemberek, ráadásul számos új támogató is csatlakozott hozzánk” – fogalmazott Sir Frank Williams csapatfőnök. „Szeretném megragadni a lehetőséget arra, hogy üdvözöljem őket a csapatnál, és hogy élvezetes – illetve ami a legfontosabb -, hogy értékes munkát kívánjak nekik.”

A gárda venezuelai versenyzője, Pastor Maldonado elárulta, nagy reményekkel várja a 2012-es évet.

„Örülök, hogy ismét a Williams színeiben versenyezhetek” – fogalmazott a GP2-es sorozat korábbi bajnoka. „Hiszek az FW34-esben és a Renault motorjában, szóval nagy reményekkel készülök az előttünk álló versenyekre.”

„Nagyon fontos lesz, hogy kezdettől fogva fejlesszük az autót egészen a szezon végéig.”

Hirdetés

Maldonado újdonsült csapattársa, Bruno Senna hozzátette, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy a patinás istálló színeiben állhat rajthoz a Forma-1-ben.

„Izgatottan várom már, hogy újra versenyautót vezessek Jerezben” – mondta a brazil. „Nagyon motivált vagyok, alig várom már a kemény munkát. Remélem, hogy eredményes hónapunk lesz, és sikerül jól fejlesztenünk az autót, hogy a lehető legjobban felkészüljünk Melbourne-re.”

A gárda tartalékversenyzője 2012-ben is Valtteri Bottas lesz majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!