Megoperálják a súlyosan megsérült Kubicát - F1VILÁG.HU

Megoperálják a súlyosan megsérült Kubicát

HIRDETÉS

Azt követően, hogy kiderült, súlyos balesetet szenvedett a Rally Ronde di Andora elnevezésű ralin vasárnap reggel, rengeteg rémhír látott napvilágot Robert Kubica állapotáról, akit helikopterrel szállítottak kórházba.



Azt követően, hogy kiderült, súlyos balesetet szenvedett a Rally Ronde di Andora elnevezésű ralin vasárnap reggel, rengeteg rémhír látott napvilágot Robert Kubica állapotáról, akit helikopterrel szállítottak a Santa Corona kórházba.

Már az első hírek is arról szóltak, hogy a lengyel pilóta súlyos sérüléseket szenvedett, egyes források szerint belső vérzései vannak, és az orvosok még a kézamputációt sem zárták ki, jóllehet első ránézésre nem tört annyira össze autója (fotó Facebook oldalunk falán).

Helyszíni beszámolók szerint Kubica nagy sebességgel vágódott a szalagkorlátnak, ami szó szerint behatolt az autóba, ezért nem az ajtó felőli keze, hanem a másik sérült meg.

A mentőalakulatok a hírek szerint több mint egy órán át dolgoztak azon, hogy kimentsék Kubicát az autóból, ugyanis várni kellett, amíg a tűzoltók megérkeztek, és kivágták a járműből.

A Renault közép-európai idő szerint délután három órakor adott hivatalos tájékoztatást Kubica állapotáról. A csapat közleményében azt írta, hogy a lengyel pilótának többszörös csonttörései vannak jobb karján és kezén, illetve lábán.

A csapat azt is megerősítette, hogy Kubicát jelenleg is operálják, a műtétet pedig Igor Rossello világhírű kézspecialista végzi, mint külsős professzor.

Kubica menedzsere a hírek szerint magyar idő szerint délután fél ötkor tart hivatalos sajtótájékoztatót, addigra a műtétnek is vége lesz a tervek szerint és az orvosok megfelelő tájékoztatást tudnak majd adni a versenyző állapotáról.

Amennyiben Kubica nem épülne fel a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, már pedig ennek elég nagy a valószínűsége, Bruno Senna kaphat lehetőséget.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!