Verstappen vs. Ocon

Megrovást kapott az F1 rosszfiúja

Fotó: Haas F1 Team
Fotó: Haas F1 Team

A Spanyol Nagydíj pénteki nyitóedzése után megrovást kapott a barcelonai versenybíróktól Kevin Magnussen.

A Haas versenyzője a nyitóedzés végén tartotta fel az Alfa Romeo Sauber újoncát, Charles Leclercet: miközben a monacói próbált elmenni Magnussen mellett, a dán még rá is húzta az autóját.

„Meg kellene értenie, hogy nem egyedül van a pályán” – kommentálta a történteket Leclerc.

A versenybírók az eset után rögtön beidézték Magnussent, majd a meghallgatás után döntöttek a sorsáról.

A stewardok két eset vonatkozásában is vizsgálták Magnussent: az egyik a feltartás, a másik pedig a veszélyes manőver Leclerckel szemben. Előbbit tekintve felmentést kapott, a feltartás során ugyanis a sárga zászlókra hivatkozott, és nem vette észre, hogy azokat már feloldották.

Ami viszont a célegyenesben történt ráhúzást illeti: a stewardok veszélyesnek tartották a manővert, így Magnussen megrovásban részesült. Ez a dán pilóta első megrovása az idei szezonban.

Az eset videón:

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Friss hírek