Mégsem kapnak pluszmotort a Forma-1 csapatai

Ahogyan arról korábban lapunk már beszámolt, a Stratégiai Munkacsoport jövő heti ülésén minden bizonnyal elutasítja majd azt a javaslatot, miszerint a versenyzők az idei szezonban az eredetileg tervezett négy helyett öt motort használhassanak fel.Ahogyan arról korábban lapunk már beszámolt, a Stratégiai Munkacsoport jövő heti ülésén minden bizonnyal elutasítja majd azt a javaslatot, miszerint a versenyzők az idei szezonban az eredetileg tervezett négy helyett öt motort használhassanak fel.

Legalábbis ma erről számolt be az AUTOSPORT című neves szaklap is, mely tudni véli, nem a Mercedes vétózza meg a javaslatot, hanem a megemelkedő költségek miatt a Williams, a Force India, a McLaren és a Ferrari.

Az évad első versenyein komoly problémákkal küszködő Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner korábban arról számolt be, Malajziában sikerült megállapodni arról, hogy az eredetileg tervezett négy helyett minden versenyző öt motort használhasson fel – úgy tűnik azonban, egyesek azóta meggondolták magukat.

„Fontos ülés vár a Stratégiai Munkacsoportra jövő héten, és meggyőződésem, hogy ez a téma is terítékre kerül majd. De a modern F1-es világbajnok az emberek a meetingeken megállapodnak valamiben, és aztán meggondolják magunkat” – fejezte ki nemtetszését az újabb fordulattal kapcsolatban Horner.

A Red Bull egyébként az elmúlt négy versenyhétvége alatt Daniel Ricciardo autójában négy, Daniil Kvyat versenygépében pedig két erőforrást használt.

Horner elismerte, valójában nem sok haszna lenne annak, ha öt motort használhatnának az évad során.

„Hogy öt vagy nyolc motor, nem jelent nagy különbséget számunkra. Elkerülhetetlen, hogy idén 8-9 motort felhasználjunk.”

A szakember mindazonáltal reméli, a Spanyol Nagydíjtól kezdődően már végre összekapja magát motorpartnerük, a Renault.

„Nem hiszem, hogy a teljesítmény javul majd, de remélhetőleg a megbízhatóság tekintetében fejlődünk. Gondolhatják, azok után, hogy az engedélyezett 8 motorból már most hatot felhasználtunk, minden figyelmükkel a megbízhatóságra összpontosítanak.”

„Természetesen mindkét fél frusztrált, hiszen egyikünk sem akar ilyen helyzetbe kerülni. Minden megteszünk azért, hogy támogassuk egymást, és mihamarabb javítsunk a megbízhatóságon és a teljesítményen.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!