Mégsem tiltják be az F1-ben a gumimelegítőket - F1VILÁG.HU

Mégsem tiltják be az F1-ben a gumimelegítőket

HIRDETÉS
Várhatóan mégsem tiltják be a gumimelegítő paplanok használatát 2021-től a Forma-1-ben.
Italy, Italian Grand Prix 2019, Monza,  Charles Leclerc, Ferrari, tyre blankets

Két év múlva jelentősen átalakulnak a száguldó cirkusz szabályai, ennek keretében pedig bevezetik a 18 colos kerekeket is. Ezzel együtt a gumimelegítőktől is megszabadultak volna 2021-től.

A Pirelli viszont a hírek szerint azt szeretné, ha egy darabig még megtartanák őket, hogy könnyebben menjen az átállás az új gumiméretre, és könnyebben menjenek a fejlesztések.

A csapatok állítólag szintén egyetértenek a gumimelegítők megtartásával, hiszen még egy extra kihívást jelentene számukra az, ha a nagy szabályváltozások közepette betiltanák őket.

„2021-ben komoly változások jönnek. Új autó, új aerodinamikai csomag, új gumik, és új kerékméret” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke az Autosportnak.

„Az elképzelés az, hogy legyen egy átmenet, és megszabaduljunk a gumimelegítőktől, de csak bizonyos idő után. Szóval 2021-re megtartanánk azokat, hogy legyen referenciánk, és aztán lépésről lépésre haladnánk abba az irányba, hogy végül ne használjuk őket.”

„Amikor egyeztettünk erről, emlékeim szerint nem voltak különösebben olyanok, akik ellenálltak volna. Elég világos és átlátható értekezés folyt, elemeztük az érveket és ellenérveket. Végül arra jutottunk, hogy jobb a sport számára, ha megtartjuk őket, és lesz egy átmenet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Mégsem tiltják be az F1-ben a gumimelegítőket
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni
Az Audi már most tényező az F1-es versenyzői piacon
Semmit sem tudtak az F1-es csapatok a kínai pálya felületkezeléséről
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!