Mégsem változik a hétvégék menete a Forma-1-ben

Mégsem alakul át a versenyhétvégék menete a Forma-1-ben a következő szezontól. A Forma-1 elöljárói csütörtökön Londonban üléseztek, ahol számos ötletet megvitattak a költségek csökkentése érdekében.Mégsem alakul át a versenyhétvégék menete a Forma-1-ben a következő szezontól.

A Forma-1 elöljárói csütörtökön Londonban üléseztek, ahol számos ötletet megvitattak a költségek csökkentése érdekében.

Ezek között szerepelt az is, hogy az egyik pénteki szabadedzést törlik a jövő évtől, miután azonban a versenyek promóterei szerint ezáltal jóval kevesebb néző látogatna ki a pályára, a javaslatot elutasították.

Nem fogadták el továbbá a gumimelegítő paplanok betiltásáról szóló javaslatot biztonsági aggályok miatt.

A tesztekre vonatkozó szabályok viszont megváltoznak jövőre: két idényközi teszt lesz csak, ezeket kizárólag Európában tartják majd, a bajnokság kezdete előtt pedig három, egyenként négynapos gyakorlást bonyolítanak le.

A kisebb változások közé sorolandó, hogy 2015-tól kezdve kevesebb csapattag dolgozhat majd a versenyhelyszíneken, és szigorodnak a parc fermére vonatkozó szabályok is.

A ma elfogadott szabályokat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) hagyja majd jóvá jövő héten, Münchenben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!