Rajtbüntetés várhat Hamiltonra a szezonzárón

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának motorja a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon, mely miatt a brit versenyző hátrányba kerülhet majd a szezonzárón, Abu Dhabiban.

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának motorja a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon, mely miatt a brit versenyző hátrányba kerülhet majd a szezonzárón, Abu Dhabiban.

Az ötszörös világbajnok a pole-ból indulva nyerni tudott Interlagosban, ám a Mercedes vezetősége a verseny után elárulta, nem sokon múlt, hogy Hamilton kiessen a versenyen.

Úgy tudni, a túlzott hőterhelés miatt Hamilton autójának motorja meg is sérült, ám részleteket mindaddig nem tud a csapat mondani, amíg nem vizsgálta meg alaposan az erőforrást.

Ez egyébként a harmadik erőforrás idén Hamilton autójában – tehát az utolsó, amit büntetlenül felhasználhat, és amit a brit a tervek szerint használna az Abu Dhabi Nagydíjon.

Amennyiben a vizsgálatok azt mutatják, a motort bevethetik a szezonzárón, továbbra is kérdéses marad, hogy milyen terhelésnek vethetik majd alá.

A Mercedesnek egyébként lehetősége van arra, hogy a korábbi erőforrások közül valamelyiket visszaépítse az autóba, ám ezek már hét versenyhétvégét teljesítettek az idény során.

Ha a csapat úgy dönt, új komponenst épít az autóba, az rajtbüntetéssel jár, de legalább a legújabb specifikációt használhatná, méghozzá maximális teljesítményen.

James Vowles, a Mercedes vezető stratégája megerősítette, nem tudják még, hogy milyen mértékben sérült a motor.

„Ha egy kicsit visszatekintünk arra, mi is történt a versenyen, az első kiállás után Lewis elég jelentős problémával találta szemben magát, ami rendkívül komoly beavatkozást igényelt” – mondta a szakember.

„Van egy támogatói csapatunk Brixworth-ben, akik a pályán tartózkodókkal közösen dolgoztak kőkeményen azért, hogy megtudjuk, milyen változtatásokra van szükség ahhoz a motoron, hogy célba érjünk.”

„Fantasztikus munkát végeztek. Nemcsak egy változást kellett elvégezni, hanem rengeteget 40-50 körön át, és Lewisszal közösen dolgoztak azért, hogy ezeket végrehajtsák. Fantasztikus munka volt.”

„Ennek eredménye végül az lett, hogy a motor szenvedett bizonyos fokú sérülést, de még nem tudjuk, pontosan milyet. Meg kell vizsgálnunk, ki kell derítenünk, mielőtt bármilyen döntést hozunk Abu Dhabi előtt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek