Megszólalt a versenyigazgató Bottas és Leclerc ütközéséről - F1VILÁG.HU

Megszólalt a versenyigazgató Bottas és Leclerc ütközéséről

HIRDETÉS
Michael Masi Forma-1-es versenyigazgató a vasárnapi Magyar Nagydíjat követően elárulta, Valtteri Bottas és Charles Leclerc belső kamerás felvételei „torz” képet festettek arról, hogy ki is hibázott kettejük balesetében – ezért nem szabtak végül ki büntetést egyikükre sem.
2019 Hungarian Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A két pilóta a hungaroringi verseny első körében ütközött össze, minek következtében Bottas autójának első szárnya megsérült. A Mercedes versenyzője a verseny után azt mondta, Leclerc szükségtelen manővert hajtott végre.

„Amikor láttam a belső kamerás felvételeket, illetve Vettel belső kamerás felvételét, teljesen világos volt, hogy én csak egyenesek mentem. Ő viszont ott volt a jobb oldalon, és egyébként is elém került volna a 4-es kanyar előtt” – mondta Bottas.

„De aztán hirtelen rámhúzta, és már túl késő volt, nem tudtam reagálni. Én imádom a kemény versenyzést, ez nem kérdés, de ez teljesen szükségtelen volt, és persze tönkretette a versenyemet. Mázlija volt, hogy nem kapott defektet.”

Az esetet megvizsgálták a versenyirányítók, ám végül úgy döntöttek, egyik versenyző sem szabálytalankodott.

Michael Masi versenyigazgató később elmagyarázni, csak a helikopter által rögzített felvételek mutatták meg megfelelően, mi is történt – ez alapján pedig Bottas volt az, aki Leclerc felé húzott.

Arra a kérdésre, hogy miért minősítették versenybalesetnek a történteket, Masi így felelt: „Szerepet játszott benne az is, hogy egy elsőkörös incidens volt, illetve az is, hogy az alapján, amit én láttam, Bottas első szárnya koccant neki Charles hátsó kerekének a helikopter felvétele alapján. Szóval nem volt benne semmi.”

A versenyigazgató egyetért azzal, hogy Bottas fedélzeti kamerájából úgy tűnik, Leclerc mozdult, ezt azonban a helikopter által rögzített felvételek megcáfolták.

„Azt gondolom, a belső kamerás felvételek torzítanak egy kicsit, a helikopter képe alapján viszont világos a dolog.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!