Hírek

Megszólalt a Renault mérnöke: Kubica nem könnyű autóval körözgetett

Fotó: Renault Sport F1

Számos információt elárult Robert Kubica múlt heti, hungaroringi tesztjéről a Renault Forma-1-es csapatának mérnöke, Ricardo Penteado.

Kubica múlt szerdán tesztelhetett először 2017-es F1-es versenygépet, miután lehetőséget kapott a Renault-tól a Magyar Nagydíjat követő kollektív gyakorláson.

A lengyel 142 kört tett meg a mogyoródi hőségben, és végül a 4. legjobb idővel zárta a tesztet.

Kubica nem titkoltan arra törekszik, hogy ismét állandó tagja legyen a Forma-1-es mezőnynek, a hírek szerint pedig jó esélye van arra, hogy a Renault-nál versenyzési lehetőséget kap 2018-ban.

A Renault egyik vezető mérnöke, Ricardo Penteado nemrég elárulta, Kubica könnyedén boldogult a Renault autójával, tempója pedig nem azért volt ennyire jó, mert könnyű autóval körözgetett.

„Semmiféle problémája nem volt a hibrid autó vezetésével” – mondta a szakember a brazil Globónak nyilatkozta.

„Ami a legfontosabb, hogy Kubica autójában egyszer sem volt pusztán 1 körre elegendő üzemanyag. És kiemelkedő az, amennyi kört megtett – két versenytávnak megfelelő mennyiségűt. 40 fok volt, Robert pedig egyszer sem szállt ki az autóból a hőségre panaszkodva.”

Penteado hozzátette, a Renault csak minimális mértékben változtatott a kormányon lévő gombok elhelyezésén, Kubicának semmiféle extra igénye nem volt.

„Nem voltak nehézségei. Sok mindent kértünk tőle, hogy állítson a kormányon, ő pedig mindent a megszokott idő alatt teljesített.”

Kubica hungaroringi tesztje képekben:

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
A Mercedes hozta nehéz helyzetbe a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), mely megfelelő alternatíva híján kénytelen bevezetni a ’Halót’ a 2018-as…