Megtartaná lendületét a McLaren

A McLaren Forma-1-es csapata ott folytatná a 2013-as idény elején, ahol az idei szezonban abbahagyta – a wokingi gárda győzelemmel búcsúztatta a 2012-es évet Brazíliában Jenson Button révén.A McLaren Forma-1-es csapata ott folytatná a 2013-as idény elején, ahol az idei szezonban abbahagyta – a wokingi gárda győzelemmel búcsúztatta a 2012-es évet Brazíliában, ám Martin Whitmarsh elmondása szerint azért van bennük némi csalódottság Lewis Hamilton kiesése miatt.

Jenson Button révén a McLaren idei hetedik győzelmét aratta az elmúlt hétvégén, ezzel bizonyította, hogy az évad második felében övé az egyik leggyorsabb autó a mezőnyben.

Martin Whitmarsh csapatfőnök elmondta, nagyon elégedett a látottakkal, és bízik abban, sikerül megtartaniuk a lendületet a tél folyamán.

„A szezon második felében nagyon versenyképes autó állt rendelkezésünkre” – mondta a szakember.

„Ez azt jelent, hogy már csak azon kell dolgoznunk, hogy a következő idény elején is ez legyen a helyzet. Az év nagy részében gyors volt a versenygép, de meg kell bizonyosodnunk arról, hogy begyűjtjük azokat a pontokat, amiket be kell gyűjtenünk.”

„Rengeteg kicsúszott a kezeink közül idén, ami frusztráló, de volt hét nagyszerű győzelmünk is. Sok csapat nagyon elégedett lenne ezzel, mi viszont nem.”

„Mindazonáltal jó alapokkal rendelkezünk a következő évre, hiszen a szabályok meglehetősen stabilak maradnak, szóval egy tisztességes csomaggal kellene, hogy előálljunk.”

A McLaren egy kettős győzelemmel megszerezhette volna a konstruktőri bajnokság második helyét a Ferrari ellenében, Lewis Hamilton azonban az élről volt kénytelen kiállni, amikor a force indiás Nico Hülkenberggel ütközött.

„Ilyenek megtörténnek a motorsportban. Mindenki számára hihetetlenül izgalmas verseny volt, nagyszerű volt a bajnokság szempontjából is, illetve a rajongók is örültek neki.”

„Jenson mindent remekül csinált, mint ahogy Lewis is – egészen addig, míg Nico áldozatává nem vált. Versenybaleset volt. Elfogadom ezt, de nagyon kemény volt a csapat, és különösen Lewis számára. Nem így akartuk befejezni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!