Verstappen vs. Ocon

Megvan a döntés: Ez jár Verstappennek a lökdösődésért!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Döntést hoztak a Brazil Nagydíj stewardjai Max Verstappen agresszív viselkedésével kapcsolatban. A holland versenyzőnek közösségi munkát kell végeznie!

Verstappen a vasárnapi verseny leintése után kezdett el dulakodni Esteban Oconnal, miután a francia versenyző lekörözése után nekiütközött Red Bulljának.

A baleset miatt Verstappen elbukta a győzelmet Lewis Hamiltonnal szemben.

A verseny utáni lökdösődés után Verstappent és Ocont beidézték a stewardok, ahol meghallgatták őket, majd döntöttek a revánsot vevő hollandot.

„Bár megértik Verstappen érzelmi kirohanását, a stewardok szerint egy igazi sportember felelőssége ezen a szinten az, hogy megfelelően viselkedjen, és példaképként szolgáljon más versenyzők számára a különféle kategóriákban, Verstappen pedig ezt nem tartotta tiszteletben” – áll az FIA indoklásában.

„A versenybírók ezért arra kötelezik Max Verstappent, hogy két napon át nyilvános szolgálatot tegyen az FIA-nak az incidens utáni 6 hónapban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Gasly: Nem hibáztatok senkit

Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.

Friss hírek