Fotó: Force India
HírekKiemelt

Megvan a Force India új neve, elvették a csapat összes pontját

Elveszítette eddig megszerzett összes pontját, és a hétvégi Belga Nagydíjtól kezdődően Racing Point Force India néven folytatja szereplését a Forma-1-ben a Force India csapata.

A silverstone-i istálló ellen hetekkel ezelőtt csődeljárás indult, ám egy konzorciumnak hála a csapat és annak munkavállalói megmenekültek, így az együttes tovább folytathatja szereplését a Forma-1-ben.

A csapat tulajdonjogának átvétele nem ment zökkenőmentesen, így a gárda megmentésében kulcsszerepet vállaló Lawrence Stroll nemrég felvásárolta az istálló valamennyi felszerelését, a hivatalos nevezés azonban még a korábbi tulajdonosokhoz kötődik.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végül engedélyt adott a csapatnak az idényközi nevezésre – így a silverstone-i gárda Racing Point Force India néven folytatja szereplését a Forma-1-ben.

A döntés értelmében viszont a konstruktőri tabellán a 6. helyet elfoglaló istálló az összes megszerzett pontját – szám szerint 59-et – elveszítette.

„Nagyon örülök annak, hogy egy erős és pozitív végkimenetele lett a dolognak, és üdvözöljük a Racing Point Force India évközi nevezését a bajnokságba” – mondta Jean Todt.

A csapat versenyzői, Sergio Perez és Esteban Ocon megtarthatják eddig megszerzett pontjaikat, ők kvázi csapatot váltottak bajnokság közben.

Szólj hozzá!