Megvan a Force India új neve, elvették a csapat összes pontját

Fotó: Force India
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM11. German Grand Prix, Saturday 21st July 2018. Hockenheim, Germany.

Elveszítette eddig megszerzett összes pontját, és a hétvégi Belga Nagydíjtól kezdődően Racing Point Force India néven folytatja szereplését a Forma-1-ben a Force India csapata.

A silverstone-i istálló ellen hetekkel ezelőtt csődeljárás indult, ám egy konzorciumnak hála a csapat és annak munkavállalói megmenekültek, így az együttes tovább folytathatja szereplését a Forma-1-ben.

A csapat tulajdonjogának átvétele nem ment zökkenőmentesen, így a gárda megmentésében kulcsszerepet vállaló Lawrence Stroll nemrég felvásárolta az istálló valamennyi felszerelését, a hivatalos nevezés azonban még a korábbi tulajdonosokhoz kötődik.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végül engedélyt adott a csapatnak az idényközi nevezésre – így a silverstone-i gárda Racing Point Force India néven folytatja szereplését a Forma-1-ben.

A döntés értelmében viszont a konstruktőri tabellán a 6. helyet elfoglaló istálló az összes megszerzett pontját – szám szerint 59-et – elveszítette.

„Nagyon örülök annak, hogy egy erős és pozitív végkimenetele lett a dolognak, és üdvözöljük a Racing Point Force India évközi nevezését a bajnokságba” – mondta Jean Todt.

A csapat versenyzői, Sergio Perez és Esteban Ocon megtarthatják eddig megszerzett pontjaikat, ők kvázi csapatot váltottak bajnokság közben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!