Verstappen vs. Ocon

Megvan a Force India új neve, elvették a csapat összes pontját

Fotó: Force India
Fotó: Force India

Elveszítette eddig megszerzett összes pontját, és a hétvégi Belga Nagydíjtól kezdődően Racing Point Force India néven folytatja szereplését a Forma-1-ben a Force India csapata.

A silverstone-i istálló ellen hetekkel ezelőtt csődeljárás indult, ám egy konzorciumnak hála a csapat és annak munkavállalói megmenekültek, így az együttes tovább folytathatja szereplését a Forma-1-ben.

A csapat tulajdonjogának átvétele nem ment zökkenőmentesen, így a gárda megmentésében kulcsszerepet vállaló Lawrence Stroll nemrég felvásárolta az istálló valamennyi felszerelését, a hivatalos nevezés azonban még a korábbi tulajdonosokhoz kötődik.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végül engedélyt adott a csapatnak az idényközi nevezésre – így a silverstone-i gárda Racing Point Force India néven folytatja szereplését a Forma-1-ben.

A döntés értelmében viszont a konstruktőri tabellán a 6. helyet elfoglaló istálló az összes megszerzett pontját – szám szerint 59-et – elveszítette.

„Nagyon örülök annak, hogy egy erős és pozitív végkimenetele lett a dolognak, és üdvözöljük a Racing Point Force India évközi nevezését a bajnokságba” – mondta Jean Todt.

A csapat versenyzői, Sergio Perez és Esteban Ocon megtarthatják eddig megszerzett pontjaikat, ők kvázi csapatot váltottak bajnokság közben.

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek