Verstappen vs. Ocon

Megvédte ambiciózus autótervezését a McLaren, de lehetnek gondok Melbourne-ben

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Az előszezoni technikai gondok ellenére a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondta, jól tették, hogy ambiciózus tervezésű autóval álltak elő 2018-ra.

A brit istálló az elmúlt 3 év problémái után motorbeszállítót váltott az új szezonra, így idén már nem a Honda, hanem a Renault V6-os erőforrásait használják.

Bár a döntéstől rendkívül sokat várnak Wokingban, a McLarennek nem ment könnyen a téli felkészülés, a csapatot ugyanis rengeteg műszaki gond hátráltatta. Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne emiatt kevés időt tudott csak a pályán tölteni.

Alonso ennek ellenére a pénteki zárónap után azt mondta, elégedett, hiszen minden tervezett munkát sikerült elvégezniük.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier is azt mondja, bár valóban voltak gondok, nincsenek drámai problémák az autóval.

„Versenyképesek akarunk lenni, és ambiciózusak vagyunk” – mondta a szakember.

„Egy ambiciózus tervezéssel álltunk elő az autót illetően, és látszik is, hogy a mi autónk egy kicsit más, mint a többi Renault-motoros versenygép. Voltak eddig kisebb gondjaink, de szerintem ezek azért voltak, mert nem végeztünk elég jó munkát az autó felkészítésével.”

„Egy kicsit szűkös volt az idő és megcsúsztunk – de ezek a mi problémáink. Nagyon gyorsan minden visszazökken a normális kerékvágásba.”

Arra a kérdésre, hogy a McLarennek talán egy kicsit konzervatívabbnak kellett-e volna lennie az autótervezéssel, Boullier így felelt: „Ismétlem önmagam: ha versenyképes akarsz lenni, egy kicsit agresszívnek és ambiciózusnak kell lenned.”

„Hogy ez túl sok-e? Nem hinném. Csupán meg kell bizonyosodnunk arról, hogy elég időt hagyunk mindenre. Ez az egyetlen lényeges dolog.”

Fotó: Pirelli

A szakember mindazonáltal elismerte, a téli teszteken látott problémák után nincs garancia arra, hogy a szezonnyitóig felül tudnak kerekedni a megbízhatósági kérdéseken.

„Nem. Nem vagyok 100 százalékig biztos, mert nem köröztünk annyit, mint szerettünk volna. Szóval nagyobb a kockázata annak, hogy lesznek problémák valahol. Viszont csak kisebb gondjaink voltak, és ezek mind eltérőek. Az autó jó újjáépítse Ausztráliára segíteni fog minket abban, hogy megoldjunk néhány problémát.”

A tapasztalt problémák kapcsán sokan úgy tartják, a McLaren nem lesz képes olyan jelentős mértékben javulni idén, mint remélte. Boullier szerint azonban még korai leírni őket.

„A Hondához való csatlakozásról még azt megelőzően döntöttek, hogy én megérkeztem a McLarenhez. Az elmúlt 3 év nehezen alakult, most pedig próbáljuk a McLarent visszajuttatni oda, ahová való. Ez nem egy nap alatt történik, és lehet néhány bukkanó.”

„Nem veszítettük el a képességünket arra, hogy gyors autókat építsünk, és remélem, hogy ezt hamarosan megmutatjuk a versenypályán is. Ambiciózusnak kell lennünk, és ehhez kockázatokat kell vállalni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek