Megosztás:

Megvétózhatja az új motorszabályokat a Ferrari

A héten, Párizsban egyeztettek a motorszabályokról a Forma-1 képviselői.
A héten, Párizsban egyeztettek a motorszabályokról a Forma-1 képviselői. © Scuderia Ferrari

Nem kizárt, hogy él vétójogával, és akadályt gördít az új, 2021-től érvényes motorszabályok elé a Ferrari.

A királykategória csapatai a héten folytattak egyeztetést a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), valamint a Liberty Mediával, a sportág tulajdonosával a 2021-től érvénybe lépő motorformuláról.

A Forma-1-es gyártók itt szembesültek a királykategória elöljáróinak terveivel, miszerint a jövőben is V6-os hibrid erőforrásokat használnának, ám a hőenergia-visszanyerő rendszer (MGU-H) eltávolításával, valamint a kinetikus energia-visszanyerő rendszer (MGU-K) erősebbé tételével.

A Mercedes és a Renault nem sokkal később már ki is fejezte aggodalmát – a két gyártó úgy véli, bár aprónak tűnnek a változtatások, valójában teljesen új motorokat kellene építeni, ami költekezésű háborúba torkollhat.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene, ha szükséges, élni fognak kiváltságos vétójogukkal.

A szakember azt mondja, a Ferrari „szeretné megtartani a jelenlegi motorarchitektúrát”, csökkenteni akarja a költségeket, növelni a teljesítményét, és javítani a showt.”

„Általában egyszerű az egyenlet: mit és hogyan? Nyilván nem a Ferrari és a Mercedes irányítja a Forma-1-et, de elvégre mi vagyunk azok, akik gyártjuk ezeket a motorokat” – mondta a csapatfőnök.

„Eljön az a pont, amikor okkal fogunk élni vétójogunkkal. De komoly emberek, illetve olyan emberek között, akiknek világos elképzeléseik vannak, és értik, miről beszélnek, szerintem nincs szükség vétóra.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, ha kell, hónapokat is várnak Daniel...

Hozzászólások

( komment)