Mélyreható elemzésekbe kezdett a Red Bull - F1VILÁG.HU

Mélyreható elemzésekbe kezdett a Red Bull

HIRDETÉS

Részletes elemzésekbe kezdett a Red Bull Racing alakulata annak érdekében, hogy kiderítse, miért nyújtottak autói olyan gyenge teljesítményt a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon.


Részletes elemzésekbe kezdett a Red Bull Racing alakulata annak érdekében, hogy kiderítse, miért nyújtottak autói olyan gyenge teljesítményt a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon.

Alig két héttel azután, hogy Daniel Ricciardo révén a címvédő gárda idei első győzelmét aratta Kanadában, az ausztrál tehetség és csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel nem találta a ritmust Spielbergben.

Habár a Renault-motor gyengesége magyarázatot adhat a kiábrándító szereplésre, a Red Bullnál úgy vélik, más tényezők is szerepet játszottak a küszködésben.

„Rengeteg analízist el kell végeznünk annak érdekében, hogy megértsük a dolgokat” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Ez egy motor-orientált pálya, de Montreal is az, és kétségtelen, hogy Kanadában sokkal versenyképesebbek voltunk. Montrealban kisebb volt a leszorítóerő, Ausztriában ez nem kivitelezhető a pálya középső szekciója miatt. Szóval elég furcsa helyzetben találtuk magunkat.”

A futamon Vettel egy motorhiba miatt kiesett, Ricciardo pedig csak nyolcadikként ért célba.

„Nem hiszem, hogy sikerült a legtöbbet kihoznunk az autóból ezen a hétvégén” – folytatta Horner.

„Úgy tűnt, sokkal több problémánk volt az autó kezelésével, mint a korábbi futamokon. A versenyen Daniel valamivel jobbnak érezte az egyensúlyt a melegebb időben. A probléma az volt, hogy miután szélesen fordult az 1-es kanyarban, lehetetlen volt ismét versenybe szállnia.”

„Az utolsó körben bemutatott egy remek manővert az 5-ös kanyarban, de a nyolcadik hely volt nagyjából a maximum. Ez egy komoly motorerőt igénylő pálya, a kör nagy százalékában padlógázzal mennem a versenyzők. Szóval egyáltalán nem meglepő, hogy a legjobb tízben nyolc autó Mercedes-motoros volt.”

Hirdetés

„Nem voltunk versenyképesek ezen a hétvégén, a nyolcadik hely volt a maximum. Elég frusztráló, hogy majdnem az idény felénél járunk, és a helyzetünk nem sokat javult Melbourne óta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!